Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογές στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ και ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές
πάρτε όλοι μέρος στις εκλογές του συνδικάτου μας

11 Δεκεμβρίου στην Αγιάσο - 12 Δεκεμβρίου στην Γέρα
15 και 16 Δεκεμβρίου στην Μυτιλήνη - 17 Δεκεμβρίου στο Πλωμάρι
18 Δεκεμβρίου στην Καλλονή

Ο κλάδος των κατασκευών έχει δεχτεί τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, με αποτέλεσμα οι οικοδόμοι να βρίσκονται μαζικά στην ανεργία. Πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν πλέον δουλειά σε άλλους κλάδους, ασχολούνται με αγροτικές δουλείες. Ένα μεγάλο ποσοστό, αν όχι το μεγαλύτερο, των εργατών που απασχολούνται στα ελαιοτριβεία είναι άνεργοι οικοδόμοι. Κάποιοι μεταναστεύουν σε άλλες χώρες όπου δουλεύουν με χειρότερους όρους. Παράλληλα με την ανεργία, υπάρχει μεγάλη μείωση στα μεροκάματα, που σήμερα κατά μέσο όρο φτάνουν τα 35 - 40 ευρώ, εντατικοποίηση και δύσκολες συνθήκες δουλειάς. Η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία χτυπάει κόκκινο, πολλοί είναι αυτοί που δυσκολεύονται να βγουν ακόμη και στη σύνταξη.
   
Δεν μπορούμε να περιμένουμε οι λύσεις των προβλημάτων μας να έρθουν από μόνες τους. Εμείς θα παλέψουμε για να προστατέψουμε τη ζωή μας.
 
     Συνάδελφοι, οι αρχαιρεσίες δεν είναι μια απλή τυπική διαδικασία, είναι μια μάχη όπου και μέσα από εκεί προσπαθούμε να συμβάλουμε στην αλλαγή των συσχετισμών. Η μαζική συμμετοχή σηματοδοτεί την απόφαση των οικοδόμων να παλέψουμε οργανωμένα με όπλο ένα ισχυρό μαζικό συνδικάτο, εργαλείο στα χέρια μας. Η μαζική συμμετοχή συμβάλει στην αλλαγή των συσχετισμών και σε συνδικαλιστικό επίπεδο, κυρίως όμως συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση του αγώνα. Δεν θέλουμε εργαζόμενους που θα έρθουν μόνο να ψηφίσουν. Θέλουμε μαχητές όπου και με την ψήφο τους να δείξουν την θέληση για αγώνα ενάντια σε αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό.

Αυτό που επιδιώκουμε μέσα από τις αρχαιρεσίες, δεν είναι απλά να έρθει ο οικοδόμος να ψηφίσει, αλλά να εκφράσει και μέσα από την κάλπη την ενεργό συμμετοχή του στο Συνδικάτο και στο κίνημα. Την απόφασή του να παλέψει, να μη σκύψει το κεφάλι, να μην κάτσει στον καναπέ. Να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα, 
 
«Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης»

Συνάδελφοι οικοδόμοι, δυναμώνουμε το συνδικάτο μας – δυναμώνουμε τη φωνή μας

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου ψηφίζουμε στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου μας στη Μυτιλήνη από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο (Βαλαωρίτου και Δαβάκη) 

Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα. Έχουμε όλοι ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη.
Όσα έχουμε κερδίσει, όσα καταφέραμε να εμποδίσουμε έγιναν κατορθωτά μόνο όταν αποφασίσαμε να παλέψουμε χωρίς να λυπηθούμε κόπους και θυσίες. Με τη δύναμη μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας, θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Συνάδελφοι, έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Να γράψουμε νέες λαμπρές σελίδες στο βιβλίο της ταξικής πάλης και των αγώνων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: