Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Βαθύ Κουτί: ΜΑΤ εναντίον Φιλιππάκη και άνεργων δημοσιογράφων για να μην εμποδιστεί η είσοδος Σαμαρά στη φιέστα!

Μέσα στην ΕΣΗΕΑ ο Σαμαράς και απέξω τα ΜΑΤ απώθησαν τα μέλη της!

Σοκ στην ΕΣΗΕΑ. Στον εορτασμό των 100 της χρόνων από την ίδρυση της, αντί για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, πήγε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς. Αντιθέτως, για τους ελάχιστους δημοσιογράφους που διαμαρτύρονταν για την χωρίς ουσία φιέστα την ώρα που ο κλάδος είχε διαλυθεί, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έστειλε τα ΜΑΤ! Ενώ λοιπόν που το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και επιφανείς δημοσιογράφοι υποδεχόταν τον άνθρωπο που έβαλε την υπογραφή του στην καταστροφή της χώρας, στους συγκεντρωμένους διαμαρτυρόμενους υπήρχε η “έκπληξη” των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν μπροστά από το σπίτι της ΕΣΗΕΑ, δεν επέτρεπαν την είσοδο και περικύκλωσαν την Πόπη Χριστοδουλίδου και τον επί πολλά χρόνια ασυνομικό συντάκτη, Γιώργο Φιλιππάκη. Τελικά, μπροστά σε αυτή τη διπλή ντροπή, κατέβηκαν στην είσοδο η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και ο πρώην προέδρός της Νίκος Κιάος και ζήτησαν να αποχωρήσουν. Τελικά οι δημοσιογράφοι απωθήθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας για να προσέλθει ο άνθρωπος που έκλεισε την ΕΡΤ. Στη συνέχεια προσήλθαν η σημερινή εκπρόσωπος Τύπου και πολιτική προϊσταμένη της ΝΕΡΙΤ, Σοφία Βούλτεψη, ο πρώην υπουργός Τύπου της κυβέρνησης Σημίτη, Χρήστος Πρωτόπαπας, η πρώην υπουργός, Ν. Μπακογιάννη κι άλλοι.
 
Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τον Α. Σαμαρά και κατά την έξοδό του από την ΕΣΗΕΑ.

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΑΝΕΡΓΟΥΣ δημοσιογράφους για να περάσει ο Σαμαράς στην ΕΣΗΕΑ
100 χρόνια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών «σβήστηκαν» από τα ΜΑΤ με εντολή πρωθυπουργού, που πήγε στην έκθεση για 5 λεπτά
Γράφει:
Ηλίας Παναγιωτίδης

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Χτύπησαν δημοσιογράφους του πεζοδρομίου, άνεργα παιδιά που παλεύουν καθημερινά για να ζήσουν, του πραγματικού ρεπορτάζ και όχι του… σαλονιού, προκειμένου ο πρωθυπουργός να περάσει «ανενόχλητος».

Οι εικόνες που έρχονται έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, καθώς οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι, οι βολεμένοι σε θεσούλες, την ώρα που τα ΜΑΤ χτυπούσαν τους διαδηλωτές συναδέλφους τους δημοσιογράφους φώναζαν προς τους διαδηλωτές δημοσιογράφους «εσείς φταίτε για όλα αυτά, καλά να πάθετε… Είστε καραγκιόζηδες».

Όλα άρχισαν όταν άνεργοι δημοσιογράφοι μετέβησαν έξω από τα γραφεία του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων, της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας, στη Βουκουρεστίου, για να διαμαρτυρηθούν, όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες, για τα μέτρα λιτότητας, φτώχειας, ανέχειας και γενικά για τη στάση της «γες μεν» κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, διαμαρτυρήθηκαν γιατί οι «συνδικαλισταράδες» κάλεσαν τον πρωθυπουργό, αυτόν που ευθύνεται για το μαύρο της ΕΡΤ, για τις 8.500 απολύσεις. Κάλεσαν και την «κουστωδία» του, για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ, ενός συνδικαλιστικού οργάνου που κάποτε «έλυσε και έδενε» και τώρα έχει μετατραπεί σε… μαγαζάκι της κυβέρνησης των απολύσεων, των λουκέτων σε εφημερίδες, του «μαύρου» στην ΕΡΤ.

Οι άνεργοι δημοσιογράφοι από την Ελεύθερη ΕΡΤ αλλά και από εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις που έχασαν τη δουλειά τους, έκαναν ότι κάνει ο καθένας: Διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, ο πρώην βουλευτής Θοδωρής Ρουσόπουλος ήταν και αυτοί προσκεκλημένοι των «συνδικαλισταράδων» της ΕΣΗΕΑ.

Προκλητικός ο Πρωτόπαπας: Τι κάνουν αυτοί οι γελοίοι;

Την ώρα που ο Χρήστος Πρωτόπαπας, που τον βάλανε «φυτευτό» στη θέση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των ομολόγων και πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση, επέδειξε το θράσος του.

«Ποιοι είναι αυτοί οι γελοίοι και γιατί διαμαρτύρονται;» είπε μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία με κλειστά τα μικρόφωνα, πριν κάνει τις «πατροπαράδοτες» δηλώσεις για την παρουσία του.

Ρουσόπουλος: Ουουου…

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, πρώην υπουργός Επικρατείας και δημοσιογράφος στο επάγγελμα, αυτός που έβγαλαν… λάδι οι επιτροπές της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, ήταν και αυτός στην ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα, ήταν τόσο προκλητικός που όταν οι άνεργοι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονταν με συνθήματα, φώναζε «ουουουου» και παράλληλα γελούσε. Φώναζε «ουουουου» κατά των συνθημάτων που φώναζαν οι άνεργοι δημοσιογράφοι και δεν σταματούσε να χαμογελάει σαν να μην συνέβαινε τίποτα στο απέναντι πεζοδρόμιο. Σαν να μην χτυπούσαν συναδέλφους του. Φώναζε «ουουου» λες και απέναντι υπήρχαν ζώα, λες και βρίσκονταν στο χωριό του την Κυπαρισσία Μεσσηνίας και φωνάζει για να… διώξει τα πρόβατα!

Τα ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν τους δημοσιογράφους

Ξαφνικά οι άντρες των ΜΑΤ πήραν τον πολεμικό τους εξοπλισμό και κατευθύνθηκαν απειλητικά κατά των διαδηλωτών δημοσιογράφων. Προέταξαν τις ασπίδες και άρχισαν να σπρώχνουν και να κλωτσούν τους δημοσιογράφους που φώναζαν συνθήματα. Άρχισαν να χτυπούν τους δημοσιογράφους για να τους μετακινήσουν κάτω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και τους μετέφεραν με ξύλο στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν ολοφάνερο γιατί τα ΜΑΤ «καθάρισαν» τον χώρο, όπως κάνουν άλλωστε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ήρθε η συνοδεία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτού του είδους η πρακτική, να… καθαρίζουν τους διαδηλωτές λες και είναι σκουπίδια για να περάσει ο πρωθυπουργός έχει καταντήσει αηδία. Με ποιο δικαίωμα δεν αφήνουν τους διαδηλωτές να φωνάξουν, να διαμαρτυρηθούν; Μήπως γιατί ο «γυάλινος πύργος» που ζει ο Αντώνης Σαμαράς δεν προβλέπει τέτοιες εικόνες; Μήπως γιατί «έρχεται ανάπτυξη»;

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν πήγε…

Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ, που δυστυχώς οι τωρινοί συνδικαλιστές αμαύρωσαν με τη στάση τους σήμερα τον έναν αιώνα μάχιμης και αποτελεσματικής δημοσιογραφίας, ήταν να παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Τελικά, δεν πήγε και στη θέση του μετέβη ο πρωθυπουργός. Το γιατί δεν πήγε ο Παπούλιας δεν έγινε γνωστό… Ο πρωθυπουργός τίμησε με την… παρουσία του την έκθεση, δίνοντας το παρόν για 15 λεπτά, ή για να φαίνεται και… πολύ για 6300 ΟΛΟΚΛΗΡΑ δευτερόλεπτα. Τόσο μάλλον του βγήκε στο… ζύγισμα ο χρόνος που θα έπρεπε να τιμήσει τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ.

Δημοσιογράφοι προς Βούλτεψη: Όλοι μαζί να φτιάξεις το μαλλί…

Οι διαδηλωτές δημοσιογράφοι, που ενώ αρχικά ήταν περίπου 50 άτομα, στη συνέχεια σχεδόν διπλασιάστηκαν με τον ερχομό κι άλλων συναδέλφων, όταν είδαν την Σοφία Βούλτεψη, φώναξαν ένα γνωστό σύνθημα…

«Όλοι μαζί να φτιάξεις το μαλλί», θυμίζοντας σε όλους την εικόνα της Σοφίας Βούλτεψη, όταν πρωτοεμφανίστηκε ως κυβερνητική εκπρόσωπος, που ζητούσε από τους δημοσιογράφους να της πουν πως είναι το… μαλλί της. Φαίνεται ότι είναι πιο ουσιαστικές οι… τρίχες και μετά όλα τα υπόλοιπα…

ΝΕΡΙΤ: Θα κόψουν το πλάνο με το «μαύρο» της ΕΡΤ

Σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου, ένα συνεργείο της ΝΕΡΙΤ τραβούσε πλάνα από την ΕΣΗΕΑ εντός του κτιρίου.

Κάποια στιγμή έφτασαν στη γωνία με τις φωτογραφίες από το «μαύρο» της ΕΡΤ. «Αυτό το πλάνο σίγουρα θα το κόψουν (στο μοντάζ)» είπαν μεταξύ τους οι εργαζόμενοι στη ΝΕΡΙΤ.

Το κάλεσμα των ανέργων δημοσιογράφων

Για τη σημερινή πρόσκληση των «συνδικαλισταράδων» της ΕΣΗΕΑ προς τον πρωθυπουργό, οι άνεργοι δημοσιογράφοι είχαν εκδώσει πριν μερικές ημέρες την εξής ανακοίνωση – κάλεσμα:

Η ΕΣΗΕΑ γιορτάζει με αγώνες.

Με κινητοποιήσεις.

Με μάχες για τα μέλη της.

Η ΕΣΗΕΑ είμαστε όλοι μας.

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014, στις 11.30 το πρωί , έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όλοι μαζί για να διατρανώσουμε πως δεν θέλουμε στο ΣΠΙΤΙ μας προέδρους , που μαύρισαν τη ζωή μας, υπογράφοντας ανερυθρίαστοι την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το φασιστικό μαύρο στην ΕΡΤ!

Δεν θέλουμε φιέστες και πανηγύρια.

Είμαστε σωματείο δεν είμαστε τσαγερί, για να πίνουν “τσάι με …συμπάθεια” με πολιτικούς “δολοφονικών” μνημονίων του κλάδου μας και του λαού, οι “κυρίες των τιμών”…

Αγώνας για να ανατρέψουμε όσους θέλουν ένα σωματείο “κλειστό κλάμπ” για την προβολή τους…

Η ΕΣΗΕΑ ανήκει σε όλους μας. Και όχι σε πλειοψηφίες, που δίνουν χρήματα για να γυαλίσουν τα μάρμαρα και αδιαφορούν για τους ανέργους, για τους ελεύθερους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για τους απολυμένους, τους συναδέλφους, που πληρώνονται με ψίχουλα και μπλοκάκι, τους απλήρωτους, τους χαμηλόμισθους, τους απόμαχους της πένας, που περνούν πολύ δύσκολα, τους δημοσιογράφους που παρά τις αντίξοες συνθήκες, δίνουν την μάχη τους για την πραγματική και ουσιαστική ενημέρωση του πολίτη.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: