Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Παναγροτικά Συλλαλητήρια στη Λέσβο - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
(ΜΕΛΟΣ ΠΑΣΥ) 

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 

1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΛΑΡΣΟΥ.
2. ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΠΑΝΩ ΣΚΑΛΑ (ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ)

 
ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγρότη, Αγρότισσα…

Αιτία πολέμου για τη μικρομεσαία αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα αποτελεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου μαζί με το νέο φορολογικό που ετοιμάζεται και με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ θα οδηγήσουν τη μικρομεσαία αγροτιά στη φτώχεια, την ανέχεια και το ξεκλήρισμα.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά σε Παλλεσβιακό, Παναγροτικό ξεσηκωμό, σε συντονισμό με τα υπόλοιπα μπλόκα σ’ όλη την Ελλάδα και σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους να μην επιτρέψουμε να φτάσουν στη Βουλή τα παραπάνω νομοσχέδια.

Με τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε:

– Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

– Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

– Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

– Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα όπως, εξισωτική αποζημίωση 2015, βιολογικά 2013 και ολοκλήρωση της επιστροφής του ΦΠΑ.

– Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

– Άμεση αποζημίωση για τις καταστροφές στην παραγωγή και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροτοκτηνοτροφικού κεφαλαίου, ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

– Να μην επιστραφούν οι αποζημιώσεις, («πακέτο Χατζηγάκη»), που κέρδισαν με τους σκληρούς αγώνες τους οι αγρότες το 2008- 2009 όπως ζήτησε η ΕΕ και ψήφισε σχετικό νόμο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

– Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

– Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΛΑΡΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΩ ΣΚΑΛΑ( ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ).

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 25/01/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: