Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Σταύρος Τάσσος: Η Υγεία είναι πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο (VIDEO)



Την άμεση αντικατάσταση των κλιβάνων αποστείρωσης στο Νοσοκομείο Σάμου και να αποκατασταθούν οι βλάβες στο χώρο του χειρουργείου ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της λειτουργίας τους και να μην μπει σε κίνδυνο η υγεία εργαζομένων και ασθενών, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, με Επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα αποστείρωσης εργαλείων και υλικών για την τέλεση έκτακτων και τακτικών χειρουργείων καθώς και μικροεπεμβάσεων. Η αποστείρωση των εργαλείων και υλικών που γίνονταν προσωρινά από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο δεν είναι πλέον ούτε αυτή εφικτή, καθώς και αυτός ο κλίβανος παρουσίασε βλάβη. Υπογράμμισε ότι από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου έχει κατατεθεί έκθεση στη Διοίκηση και σε όλους τους αρμόδιους του νοσοκομείου για την κατάσταση και την επικινδυνότητα των κλιβάνων πριν από ενάμιση χρόνο.

Για «γραφειοκρατικό λαβύρινθο» έκανε λόγο ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει προχωρήσει η προμήθεια του νέου κλιβάνου, ενώ επανέλαβε τις γενικόλογες εξαγγελίες περί προμήθειας «στο άμεσο μέλλον».

«Το σύστημα που υπηρετείτε, διατηρεί το λαβύρινθο», σημείωσε ο Στ. Τάσσος, τονίζοντας ότι σε αυτό το σύστημα, δημόσια και δωρεάν Υγεία με μόνιμη και σταθερή εργασία, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, καθώς η Υγεία είναι πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου. «Αυτό είναι το πρόβλημα και η πηγή του», τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: