Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Ανακοίνωση για Συλλαλητήριο 5/11 και Συγκέντρωση 6/11

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 στις 6 το ΑΠΟΓΕΥΜΑ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 στις 6 το ΑΠΟΓΕΥΜΑ στο ΛΙΜΑΝΙ (ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ), 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Καθημερινά ο λαός της Λέσβου, αλλά και των άλλων νησιών του Αιγαίου γίνεται μάρτυρας ενός εγκλήματος που δεν έχει τελειωμό. Ενός εγκλήματος που διαπράτεται εναντίον των μεταναστών και προσφύγων, που δεν κοιτά φύλο και ηλικία. Το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε απέραντο θαλάσσιο τάφο δεκάδων βρεφών, παιδιών, γυναικών και ανδρών, που χάνονται στο ταξίδι προς μια καλύτερη ζωή.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού μας, να μην εξοικειωθούν με αυτές τις μακάβριες εικόνες, να μην ανεχτούν να είναι απλοί παρατηρητές στο έγκλημα που διαπράτουν οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσίας, που για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των νέων αγορών δεν διστάζουν να ξαναχαράζουν τα σύνορα, να ξεριζώνουν χιλιάδες, να θυσιάζουν και να θανατώνουν ακόμα και βρέφη και μικρά παιδιά προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.

Τεράστια ευθύνη έχει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που όχι μόνο παραχωρεί θάλασσα, γη και ουρανό στους μακελάρηδες των λαών, όχι μόνο εξαγγέλλει και ετοιμάζεται να δημιουργήσει νέα νατοϊκή βάση στο Αν. Αιγαίο, αλλά συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Όσο κι αν χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ταλαιπωρία των προσφύγων και των μεταναστών, είναι αυτοί οι ίδιοι που παρατείνουν και ενισχύουν αυτήν την κατάσταση με την πολιτική που ακολουθούν, με τα hot spots που δημιουργούν. Εσκεμμένα αποκρύβουν από το λαό τις αιτίες που δημιουργούν το μεταναστευτικό – προσφυγικό, συγκαλύπτουν τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών αφού το ίδιο σύστημα υπηρετούν και αυτοί, αποπροσανατολίζουν το λαό από την διεκδίκηση και τον ταξικό αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο. Σ’ αυτήν την προσπάθεια βέβαια αποπροσανατολισμού και απόκρυψης, εξέχοντα ρόλο έχει και το φασιστικό–ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που χύνει καθημερινά δηλητήριο ενάντια σε αγωνιζόμενους εργάτες, σε πρόσφυγες και μετανάστες. 


Η υποκρίσια της Κυβέρνησης δεν έχει όρια!!! Γι’ άλλη μια φορά ετοιμάζονται “κόκκινα χαλιά” για επισκέψεις των κύριων εκπροσώπων της αστικής τάξης, του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα καθώς και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, σε άδεια κέντρα υποδοχής (Μόρια – Καρατεπές) καθώς και σε άδειο λιμάνι αφού ο κρατικός μηχανισμός δουλεύει πρωί – βράδυ για το καλώπισμα της εικόνας. Εξαφανίζουν εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες για λίγες ώρες, για να ωραιοποιήσουν την κατάσταση ενώ στην πραγματικότητα το πρόβλημα όχι απλώς παραμένει αλλά διογκώνεται.
Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες να δώσουν δυναμική απάντηση την Πέμπτη 5 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, να μην παρασυρθούν από νέες κενές υποσχέσεις για λύση του προβλήματος. Η πολιτική τους είναι αυτή που δημιουργεί και διογκώνει το πρόβλημα. 

Απαιτούμε και διεκδικούμε:
· Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Ρωσίας.
· Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στις επεμβάσεις και στον πόλεμο.
· Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
· Όχι στα κέντρα διαλογής (hotspots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργία αξιοπρεπών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.
· Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου, της Σένγκεν, της Frontex».

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

http://peklesvou.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: