Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Η «σύγκρουση με το κατεστημένο»... και οι «κοινοί στόχοι»

Η «σύγκρουση με το κατεστημένο»... 

Μπορεί να μην είναι ούτε κατά διάνοια η πρώτη αστική κυβέρνηση που λανσάρει το παραμύθι της περιβόητης «σύγκρουσης με το κατεστημένο», όμως η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου... «απογειώνει» το παραμύθιασμα σε νέα επίπεδα!

Κάπως έτσι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή, ήρθε να μας... εξηγήσει ποια είναι «η κυρίαρχη σύγκρουση στην κοινωνία», λέγοντας:  
«Καλούμε και τώρα όλες τις αριστερές και τις προοδευτικές δυνάμεις, ακόμα και αυτές που δείχνουν να μην κατανοούν ποια είναι σήμερα η κυρίαρχη σύγκρουση στην κοινωνία και φτάνουν να συκοφαντούν τον κόσμο του ΣΥΡΙZA, να σκεφτούν τι κρίνεται σήμερα στην κοινωνία, ποιος είναι απέναντι σε ποιον, να δουν ότι έχει αρχίσει μια σύγκρουση ανάμεσα στις κατεστημένες δυνάμεις και τις δυνάμεις που θέλουν να αλλάξουν την κοινωνία».

Πού τα είπε τα παραπάνω ο Γ. Δραγασάκης; Μα στη συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ άνοιξε το δρόμο για να ξεσπιτώνονται τα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, με γνώμονα - όπως λέει και το ίδιο το κείμενο του νομοσχεδίου - «να μην βλάπτονται τα συμφέροντα των πιστωτών», δηλαδή τα συμφέροντα των τραπεζών και κατ' επέκταση τα συμφέροντα συνολικά του κεφαλαίου!
Εχει δίκιο ο αντιπρόεδρος... Αν δεν είναι αυτό το νομοσχέδιο χαρακτηριστικό παράδειγμα «σύγκρουσης με το κατεστημένο», όπως και της «κυρίαρχης σύγκρουσης σήμερα στην κοινωνία», τότε ποιο είναι;,

... και οι «κοινοί στόχοι»
 
Δεν αρκέστηκε όμως ο Γ. Δραγασάκης στο να «εξηγήσει» την «κυρίαρχη σύγκρουση». Κάλεσε και σε... «συστράτευση»!

«Εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ», είπε, «να καλούμε σε συστράτευση σε στόχους κοινούς. Κατανοούμε ότι υπάρχουν θέματα, για τα οποία υπάρχουν διαφορές, αντιθέσεις. Δεν τους ζητούμε να συμμεριστούν τη δική μας ευθύνη. Ομως, νομίζω ότι δεν πρέπει με τη στάση τους να επιτρέψουν σε δυνάμεις αντιλαϊκές να περάσουν το σχέδιό τους».

Πού καλεί η κυβέρνηση το λαό να συστρατευτεί; Ποιοι είναι αυτοί οι «κοινοί στόχοι»; Είναι ο στόχος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που θα πληρώσει και πάλι ο λαός. Είναι ο ίδιος ο αντιλαϊκός στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης, τον οποίο υπηρετούν τα μνημόνια και ο οποίος προϋποθέτει το παραπέρα τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Είναι ο στόχος της ελληνικής αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά στην ευρύτερη περιοχή, τον οποίο σπεύδει να υπηρετήσει η συγκυβέρνηση με τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας και του λαού μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς...

Ας τελειώνει όμως το παραμύθι! Η διαμάχη μεταξύ «παλιών» και «νέων τζακιών», μεταξύ «κατεστημένων» και... «ριγμένων» τμημάτων του κεφαλαίου, είναι διαμάχη στο στρατόπεδο του αντιπάλου, δεν αφορά στα λαϊκά συμφέροντα. Η πραγματική σύγκρουση που αφορά το λαό είναι αυτή ανάμεσα στον ίδιο και το κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: