Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λέσβου

Το ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λέσβου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στο πρώην δημοτικό κατάστημα στη Καλλονή.

Η ανάγκη δημιουργίας Ομοσπονδίας αναδείχτηκε καταρχήν σε σύσκεψη αγροτικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλη και στην οποία ορίστηκε Επιτροπή Προετοιμασίας από μέλη ΔΣ των Συλλόγων που συμμετείχαν. Η Επιτροπή επιφορτίστηκε με την προετοιμασία και την σύνταξη καταστατικού που θα παρουσιαστεί προς ψήφιση στους αντιπροσώπους και αποφάσισε την πραγματοποίηση του ιδρυτικού συνεδρίου για την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως τονίζει «η συγκρότηση ομοσπονδίας αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στο συντονισμό των αγροτικών συλλόγων, στην οργάνωση των αγώνων μας».

Συγκεκριμένα αναφέρει:



«Τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά και είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και ασκούνται ως σήμερα, από όλες τις κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, είτε δεξιές είτε αριστερές, πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ και που σκοπό έχουν, με κύριο οδηγό τη νέα ΚΑΠ, το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών το πέρασμα της γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών και μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων.

Η ενότητα και ο αγώνας πρέπει να είναι η απάντηση μας σε όσους απεργάζονται το ξεκλήρισμα μας. Σε όσους προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν στήνοντας αγροτοδικεία, καλώντας σε κατάθεση αγρότες και συνδικαλιστές τους με βάση εισαγγελική διαταγή για παρεμπόδιση κυκλοφορίας σε μια κινητοποίηση που έγινε πριν από 2 χρόνια. Σε όσους προσπαθούν να μας διασπάσουν, σε όσους σκόπιμα ή με αφέλεια διαδίδουν ότι τίποτα δεν αλλάζει και οι αγώνες δεν οδηγούν πουθενά.

Η συγκρότηση της ομοσπονδίας αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στο συντονισμό των αγροτικών συλλόγων, στην οργάνωση των αγώνων μας. Αγώνων που σκοπό δεν έχουν μόνο την επιβίωση μας ή το σταμάτημα της αντιαγροτικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που με τα νέα μέτρα ληστρικής φορολόγησης που προτίθεται να φέρει (προαπαιτούμενα) μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.

Παλεύουμε για τη συγκρότηση λαϊκής συμμαχίας αγροτών, εργατών, μικρομεσαίων ΕΒΕ. Μια συμμαχία που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ. Θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και θα κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και τη γη. Μια λαϊκή συμμαχία που στα πλαίσια της θα σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ειδικά για μας τους αγρότες με τη δημιουργία κρατικού οργανισμού εμπορίου που θα απορροφά όλη την παραγωγή μας σε τιμές που θα μας δίνουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, με κεντρικό σχεδιασμό τι θα παράγεται και που, με εκμηχάνιση της παραγωγής, με φτηνά γεωργικά εφόδια και καύσιμα θα μπορούμε να μείνουμε στον τόπο μας με μέλλον για μας και τα παιδιά μας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

orea, 29.aurio