Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Το παλιό κτίριο ήταν, είναι και θα παραμείνει χώρος δραστηριοτήτων του ΕΚ και των σωματείων του

«Η επίθεση που δέχεται το εργατικό Κέντρο Λέσβου, με την κατάληψη για τρεις μέρες του κτιρίου που στεγαζόταν πριν, από τη δήθεν "Επιτροπή Προσφύγων" και τους πολιτικούς συμπαραστάτες τους, καθώς και τα όσα συκοφαντικά δημοσιεύονται καθημερινά στο διαδίκτυο, φαίνεται πως είναι ενταγμένα σε ένα γενικότερο σχέδιο -αποτελούν μέρος του- με ευρύτερους στόχους», σημειώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Τη δεύτερη μέρα της κατάληψης του κτιρίου από τη δήθεν "Επιτροπή Προσφύγων" η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ, που ζήτησε να του ξαναστείλει την αίτηση, που παλαιότερα του είχε υποβάλει για να επαναφέρει το ρεύμα στο κτίριο, καθώς και μια σειρά αιτημάτων. Είναι καθαρό ότι σε εκείνη τη φάση η Διοίκηση του ΟΑΕΔ συζητούσε να ηλεκτροδοτηθεί το κτίριο για τις δραστηριότητες που θα γίνονταν εκεί.

Την Παρασκευή 13 Νοέμβρη, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ έστειλε e-mail στο Εργατικό Κέντρο και του ζήτησε "να παραδώσει τα κλειδιά και να σφραγίσει το κτίριο" γιατί, μετά την κατάργηση του ΟΕΕ, είναι η ίδια υπεύθυνη γι’ αυτό.

Γίνεται ξεκάθαρο πως έχουν αρχίσει πολλοί να ανησυχούν για τις δραστηριότητες του Εργατικού Κέντρου σαν οργανωτής της πάλης των εργαζομένων στη Λέσβο, ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Έτσι χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να αποσπάσουν το κτίριο από τους εργαζόμενους, πιστεύοντας ότι έτσι θα δυσκολέψουν τη δράση τους.


Αξιοποιούν τα διάφορα σχήματα που, ενώ στα λόγια διαφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, συμμετέχουν σε κοινά συλλαλητήρια με τις κυβερνητικές δυνάμεις και όταν αυτά δεν τα καταφέρνουν να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά, βάζουν μπροστά τους θεσμούς που καθοδηγούν, όπως τον ΟΑΕΔ, ώστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους.

Για την πλήρη ενημέρωση των εργαζόμενων του νησιού και όλου του λεσβιακού λαού, επαναφέρουμε στη δημοσιότητα το έγγραφο που είχαμε αποστείλει στις 10/12/2014 προς το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και προς τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΟΑΕΔ, με κοινοποίηση στον προϊστάμενο ΚΠΑ Μυτιλήνης. (Διαβάστε το στο συνημμένο)

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση:
  • Το κτίριο ήταν, είναι και θα παραμείνει χώρος δραστηριοτήτων του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων του, προπύργιο του σχεδιασμού της δράσης των εργαζόμενων για μια καλύτερη ζωή.
  • Θεωρούμε ότι το σχέδιο αφαίρεσης του κτιρίου από το Εργατικό Κέντρο και το εργατικό κίνημα εξυφαίνεται από κυβερνητικά κλιμάκια, που επιδιώκουν να αφαιρέσουν από τους εργαζόμενους όπλα χρήσιμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
  • Στους εμπνευστές τέτοιων σχεδίων αλλά και σε όσους άλλους, "θεσμικούς" ή εξωθεσμικούς, αναλαμβάνουν την υλοποίησή τους, τους λέμε καθαρά: Μην τολμήσετε να σηκώσετε χέρι πάνω στο Εργατικό Κέντρο. Οι εργαζόμενοι του νησιού, όλη η προοδευτική λεσβιακή κοινωνία θα το υπερασπίσουν. Και έχουν τον τρόπο να το κάνουν με επιτυχία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: