Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Επίθεση φασισταριών με τη μάσκα του "αναρχικού" ενάντια σε μέλη οργανώσεων και παρατάξεων γιατί τους πέρασαν για την ΚΝΕ !

Ανακοίνωση σχετικά με την τραμπούκικη επίθεση στο ΕΜΠ στις 15 Νοέμβρη εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
 
«Καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση  που έγινε την Κυριακή 15 Νοέμβρη ενάντια σε μέλη οργανώσεων και παρατάξεων που πήγαιναν στο χώρο του ΕΜΠ για να συμμετάσχουν στον 3ήμερο εορτασμό για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με το λαϊκό κίνημα. 

Την ίδια στιγμή οι τραμπούκικες ομάδες κυνικά και απροκάλυπτα ομολογούν ότι στόχος της επίθεσης ήταν η ΚΝΕ και τα μέλη της. Σε μια περίοδο που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστατούν στην οργάνωση της αντίστασης και του αγώνα του λαού και της νεολαίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αυτή η ομολογία δείχνει και ποια συμφέροντα υπηρετούν. Τελικά όμως, το ζήτημα δεν είναι απέναντι σε ποια πολιτική δύναμη θέλουν να ασκήσουν αυτήν την απαράδεκτη τραμπούκικη τακτική φίμωσης, αλλά η ίδια η πρακτική και η τακτική αυτών των δήθεν αντεξουσιαστικών ομάδων μέσα στο κίνημα.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να δώσουν απάντηση σε αυτές τις πρακτικές τρομοκράτησης και να συμμετάσχουν μαζικά στην Αθήνα, στην αυριανή διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία, και στις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα».
 
Δείτε παρακάτω το απόσπασμα από την ανακοίνωση της Ροσινάντε:

"(...) -Γιατί ακόμα κι αν ίσχυε το «μπέρδεμα», δε βλέπουμε γιατί αυτό θα σχετικοποιούσε καθ” οιονδήποτε τροπο τον τραμπουκισμό. Τυφλές επιθέσεις με σιδερόβεργες και πλακάκια, σεξιστική βία σε γυναίκες, απειλές ότι θα υπάρξουν νέα χτυπήματα σε διαδήλωση, ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια αποτελούν μια καθόλα καταδικαστέα πρακτική σε οποιονδήποτε κι αν απευθύνεται, ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές. Η απόρριψη ειδικά του σεξισμού και της μυστικιστικής λατρείας της δύναμης και της επιβολής θα έπρεπε να αποτελούν στοιχεία ακόμα και της αντιφασιστικής βίας, δεδομένου ότι αποτελούν δομικά στοιχεία του αντιφασισμού."

Δεν υπάρχουν σχόλια: