Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Λήμνου κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Οι βουλευτές Σταύρος Τάσσος, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης κατέθεσαν αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής, για τον Υπουργό Υγείας την επιστολή του Συλλόγου νεφροπαθών Λήμνου με την οποία ζητείται άμεσα να καλυφθεί η θέση νεφρολόγου και επιπλέον να ενισχυθεί με όλο το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των νεφροπαθών του νησιού.

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΛΗΜΝΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2000
ΜΥΡΙΝΑ ΛΗΜΝΟΥ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Μύρινα 29/10/2015
Αρ. Πρωτ. 5
Προς: Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΘΕΣΗΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.Τ.Ν. ΤΟΥ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΗΜΝΟΥ

ΚΟΙΝ: Πίνακας αποδεκτών

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή ως σύλλογος νεφροπαθών Λήμνου θα θέλαμε να σας εκφράσουμε για ακόμη μία φορά την αγωνία μας και την αγανάκτησή μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν.-Κ.Υ.Λήμνου και ιδιαίτερα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Η Μ.Τ.Ν. βάση οργανογράμματος λειτουργεί με δύο ιατρούς νεφρολόγους. Σήμερα που σας γράφουμε αυτή την επιστολή η κατάσταση έχει ως εξής: Η μία ιατρός βρίσκεται από τον Νοέμβριο του 2014 σε άδεια λόγω κύησης και τοκετού, και θα συνεχίσει να απουσιάζει με άδεια λοχείας και μητρότητας. Έτσι όλο αυτό το διάστημα η Μ.Τ.Ν. και η νεφρολογική κλινική του νοσοκομείου Λήμνου λειτουργεί μόνο με τον δεύτερο γιατρό και διευθυντή κ. Βαρδάκη Ζαχαρία, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την συνεχή εξαήμερη λειτουργία της Μ.Τ.Ν., την παρακολούθηση νοσηλευομένων ασθενών στην νεφρολογική κλινική, την λειτουργία εξωτερικού ιατρείου μια φορά την εβδομάδα και με τριάντα ημέρες εφημερία τον μήνα.
Από την Παρασκευή 23/10/2015 και για τις επόμενες 15 ημέρες, ο ένας και μοναδικός νεφρολόγος που υπήρχε στο νοσοκομείο, απουσιάζει με αναρρωτική άδεια χωρίς να έχει βρεθεί μέχρι σήμερα αντικαταστάτης με αποτέλεσμα οι 20 ασθενείς αιμοκαθαριζόμενοι του νησιού μας να είναι σε απόγνωση.
Γνωρίζουμε ότι στο ακριτικό μας νησί πολλές φορές παλεύουμε για το αυτονόητο, αλλά τώρα τα πράγματα είναι πλέον σοβαρά, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και το μόνο που ζητάμε είναι αυτό που δικαιούμαστε, αυτό που μας ανήκει, μια βασική κάλυψη, μια βασική στελέχωση του νοσοκομείου μας με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε, γιατί όπως γνωρίζετε οι νεφροπαθείς και ιδιαίτερα οι αιμοκαθαριζόμενοι ασθενείς δίνουν καθημερινά μάχη (μέσω της αιμοκάθαρσης που υποβάλλονται) για να παρατείνουν τη ζωή τους για 1 ημέρα ακόμη.
Για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης απαιτούνται:
1. Η ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού του νοσοκομείου μας ως εξής: 1 θέση νεφρολόγου, 2 θέσεις παθολόγων, 1 θέση ιατρού γενικής ιατρικής, 1 θέση αναισθησιολόγου, 1 θέση ιατρού χειρούργου, μόνιμοι ή επικουρικοί.
2. Να δοθούν κίνητρα στους ιατρούς για την τοποθέτησή τους σε ακριτικές περιοχές.
Παρακαλούμε να σκύψετε στο πρόβλημά μας με ευαισθησία και να μας δώσετε άμεσα λύση για να μπορέσουμε ως νεφροπαθείς να συνεχίσουμε να ζούμε στο νησί μας.

Με εκτίμηση
Η πρόεδρος                                   Η γραμματέας Αγγελούδια Ελένη                    Καρακατσάνη Αικατερίνη

Πληρ/ριες.: Αγγελούδιας Γιάννης
Κιν. 6977986532

Πίνακας Αποδεκτών:
• Γραφείο Υπουργού Υγείας
• 2η Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς και νήσων Αιγαίου
• Διοικητής Βοστάνειου Νοσ. Μυτιλήνης
• Αναπλ. Διοικήτρια Νος. Λήμνου
• Βουλευτές Ν. Λέσβου α) Πάλλης Γεώργιος , β) Αθανασίου Χαρ. γ)Τάσσος Σταύρος
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
• Έπαρχος Λήμνου
• Δήμος Λήμνου
• Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νοσ. Λήμνου
• Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου
• Σωματείο Εργαζομένων Νοσ. Λήμνου
• Μ.Μ.Ε.

limniakifoni.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: