Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ: Συμπαράσταση από το ΕΚ Σάμου, σωματεία, φορείς

Μπαράζ διώξεων στην Ικαρία σε βάρος εργαζομένων, συνδικαλιστών και αιρετών που έδρασαν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού. 

Τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη, σέρνονται στα δικαστήρια:  
  • Επτά απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας, επειδή από το 2012 συνέχισαν απρόσκοπτα τη λειτουργία του ιδρύματος προσφέροντας οικειοθελώς τις υπηρεσίες τους προς τους εναπομείναντες τροφίμους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος.
  • Δύο εργαζόμενοι - συνδικαλιστές του ΠΑΜΕεκ των οποίων ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου, γιατί συμμετείχαν στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας στις 20/2/2013 σε κινητοποιήσεις για να μην κλείσει η ΔΟΥ Ικαρίας.
  • Έξι αγωνιστές, μεταξύ των οποίων ο νυν δήμαρχος Ικαρίας, μέλη ΔΣ Σωματείων και μέλος της διοίκησης του ΕΚΣ, για την κινητοποίησή τους στα λιμάνια Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου, κατά την έλευση του πλοίου «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ», στα πλαίσια πανσαμιακής και πανικάριας κινητοποίησης του ΕΚΣ και φορέων για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
  • Δύο μέλη ΔΣ σωματείου και μαζικού φορέα, για αναγραφή συνθημάτων σε τοιχίο στον Εύδηλο.

Ανακοίνωση της Γραμματείας Ικαρίας - Φούρνων του ΠΑΜΕ 


Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ικαρίας - Φούρνων του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «η συνδικαλιστική και λαϊκή δράση έχει μπει στο στόχαστρο κυβέρνησης - μονοπωλίων και ποινικοποιείται. Έχει ανοίξει βιομηχανία διώξεων πανελλαδικά, με στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, να τους φοβίσουν, ώστε να ισχύσει σιγή νεκροταφείου στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που καθημερινά παίρνουν και μας εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο». Καλεί όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών, αλλά και πανελλαδικά να εκφράσουν στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται. Απαιτεί την αθώωση όλων των κατηγορουμένων και καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.

Την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης καταγγέλλει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου κηρύσσοντας ομόφωνα 4ωρη πανεργατική  στάση εργασίας για την Ικαρία την Δευτέρα 23 Νοέμβρη, από τις 8 πμ. Καλεί τους εργαζόμενους και μαζικά το λαό της Ικαρίας να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση έξω από το δικαστήριο στις 08.30 το πρωί. Στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι έχει κηρύξει και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου. 

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα αλλά και όλο το λαό της Ικαρίας να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ύστερα από πρόταση του ΝΤ Σάμου και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 23/11/2015 και ώρα 9:00 έξω από τα δικαστήρια στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας.

Καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές διώξεις την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης και ζητά να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες που βαρύνουν τους εργαζόμενους.  

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία στις 23 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση, ανακοινώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας - Φούρνων σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους αγωνιστές στην Ικαρία που οδηγούνται την ίδια μέρα στα δικαστήρια. 

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας και Φούρνων,το Σωματείο Ξενοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας και Φούρνων, η Ενωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ - ΚΗΕ (Παράρτημα Σάμου - Ικαρίας), η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σάμου και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου.

Επίσης, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λέσβου, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών (μέλος ΟΓΕ). 

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου, το Σωματείο Οικοδόμων Σάμου, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Εργαζομένων στη Εθνική Τράπεζα Ελλάδας (παράρτημα Σάμου-Ικαρίας), η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου (μέλος ΟΓΕ), η Ομάδα ΟΓΕ Καρλοβάσου.
Επίσης, το ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Οικοδόμων Λήμνου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, το Σωματείο Συνταξιούχων Λήμνου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου.

 Επίσης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: