Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ 2009 ΚΑΙ Η ΓΑΖΑ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ


Δήλωσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστίνης.

«Τώρα είναι η ώρα με καθαρές τοποθετήσεις και χωρίς μισόλογα να φτάσουμε στο ανώτατο επίπεδο την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό.
Να ζητήσουμε να σταματήσει ο αποκλεισμός της Γάζας.
Να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση.
Και άμεσα να μπει στο τραπέζι η επίλυση του Παλαιστινιακού, ενός προβλήματος που εκκρεμεί 60 χρόνια, για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, κανονικού κράτους και όχι μισοκράτους, όπως σκέφτονται οι ΗΠΑ και άλλοι.

Ενός κράτους που θα είναι στα εδάφη του 1967 και θα έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Κανέναν, κανένα κράτος, κανένα γειτονικό λαό δεν απειλούν οι Παλαιστίνιοι. Αντίθετα, χρόνια τώρα, ζουν κάτω από απειλές, από φτώχεια, από αποκλεισμό, εξαιτίας της ισραηλινής κατοχής. Και είναι πραγματικά το μοναδικό κράτος που βρίσκεται υπό κατοχή και δεν έχει αναγνωριστεί ως κράτος. Ακόμα και το Ιράκ αναγνωρίζεται ότι έχει κρατική υπόσταση.

Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του με όλους τους τρόπους και τα μέσα. Πραγματικά, δεν μπορεί κανείς να αισθάνεται ότι γιορτάζει το πέρασμα στο 2009 και η Γάζα να δέχεται μία τέτοια φρικιαστική επίθεση».
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: