Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ


ΜΑΖΙΚΗ, ΤΑΞΙΚΗ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Εργάτες και εργάτριες, αγροτιά, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, συνταξιούχοι, έλληνες και μετανάστες, δυναμικά στο δρόμο του αγώνα.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, αντλώντας δυνάμεις από την επιτυχημένη απεργία και τις πολύ μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 10 του Δεκέμβρη.
Για να καταδικάσουμε τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, την πολιτική της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, τα εγκλήματα του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς.
Να υψώσουμε μέτωπο ισχυρής αντίστασης κατά των ελαστικών μορφών απασχόλησης, κατά των 65 ωρών βδομαδιάτικης εργασίας, το χωρισμό του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό» (απλήρωτο), που συζητάει το Ευρωκοινοβούλιο και έχουν συμφωνήσει η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και ο ΛΑΟΣ. Υπονομεύοντας με την πολιτική τους το μέλλον της νέας γενιάς.
Να αντιταχθούμε στην αύξησης του ορίου ηλικίας των γυναικών που εργάζονται στο δημόσιο.
Να συγκρουστούμε με την πολιτική που εμπορευματοποιεί και υποβαθμίζει την παιδεία.
Να εμποδίσουμε τις απολύσεις, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, να καταδικάσουμε τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης.
Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην πλήρη-σταθερή εργασία, στη μόρφωση, στην Υγεία, την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, προστασία όλων των ανέργων.
Να απαιτήσουμε την κατάργηση των τρομονόμων, να συγκρουστούμε με τον χαφιεδισμό, με το αντιδημοκρατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ .
Να κλείσουμε το δρόμο σε νέα κατασταλτικά μέτρα.


...

3 σχόλια:

Σύριζας είπε...

Αγαπητοί σ.φοι. Δεν θα θέλαμε να μπούμε σε μια διαδικασία συζήτησης μαζί σας για τον ρόλο του "ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ", όπως μας αποκαλείτε, σχετικά με το 65ώρο.
Ωστόσο θα σας παρακαλούσαμε να κάνετέ και ένα λινκ στο site της GUE/NGL στην οποία συμμετέχει και το ΚΚΕ.
http://www.guengl.org/showPage.jsp?ID=6619

Aristera sti Mitilini είπε...

Τώρα ποιός χρησιμοποιεί "άλλες" μεθόδους μάλλον φαίνεται καθαρά.

Σας "ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ" μήπως το θέμα με την ευρω-αντικομμουνιστική υστερία και το "μπάχαλο στο GUE/NGL;
(http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=12/5/2007&id=8643&pageNo=3&direction=1).

ΞΕΧΝΑΤΕ από πότε (2001) έχει ξεκινήσει η "φαγούρα" για το νέο ευρωπαικό "αριστερό" κόμμα; (16/05/2004: http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=2323960)

ΓΙΑΤΙ δεν γράψατε και αυτό:

"....Για παράδειγμα, η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ συμμετέχει στην ομάδα της GUE/NGL στο Ευρωκοινοβούλιο. Μέσα στην ομάδα της GUE/NGL υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για γενικότερα ιδεολογικά θέματα και για ζητήματα που αφορούν στην ΕΕ και το μέλλον της. ΔΙΑΦΟΡΕΣ για τη διεύρυνση, τον ευρωστρατό, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και οργανισμούς, για την κεντροαριστερά και τόσα άλλα. Δεν υπάρχει ενιαία αντίληψη για σημαντικά πολιτικά, ιδεολογικά ζητήματα.......
Όμως, η λειτουργία της GUE βασίζεται «στην ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΜΟΡΦΗΣ» και ΚΑΘΕ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ κρατάει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μιλάει και να ψηφίζει ΣΥΜΦΩΝΑ με τις αρχές και τις θέσεις του Κόμματος που εκπροσωπεί". Σε αντίθεση με το νέο ευρωπαικό κόμμα που δημιουργήσατε.

Περισσότερα ΑΠΟ ΤΙΣ 23/10/2005 εδώ:(http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3073470&publDate=23/10/2005)

Σε αυτό που δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τον Ριζοσπάστη είναι ότι τα γραφόμενά του (άσχετα εάν διαφωνείτε ή όχι με αυτά) "ΜΕΝΟΥΝ" στο χρόνο και μπορείς να τα επικαλεστείς οποτεδήποτε. Ίσως γιατί είναι σταθερά, αταλάντευτα και χωρίς να κοιτά από που φυσά ο αέρας. Άλλες εφημερίδες το κάνουν;

ΗΜΑΡΤΟΝ ρε συντοπίτες. Και να σκεφτείτε ότι μερικοί δικοί σας μας κτηγορούν για ΛΑΟΣικές τακτικές.....

Θέμα δεν θα ανοίξουμε αλλά απ΄ότι διαβάζουμε και καταλαβαίνουμε μας λέτε ότι είστε αντίθετοι με το 65ωρο.
Όποτε θα συναντηθούμε στις 17/12...

σ/κα
Αριστερά στην Μυτιλήνη

Σύριζας είπε...

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας

Είναι ψέμα ότι το ευρωκοινοβούλιο απέρριψε το σχέδιο του Συμβουλίου υπουργών για την οργάνωση του εργάσιμου χρόνου. Αυτό που καταψήφισε είναι η πρόταση του KKΕ και της GUE να απορριφθεί αυτό το αντεργατικό έκτρωμα στο σύνολό του, καθώς και οι τροπολογίες που ανέτρεπαν αντιδραστικές αλλαγές.
Το ευρωκοινοβούλιο με πρωταγωνιστές τους φιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες συνυπέγραψε τις βασικές αντιδραστικές αλλαγές, όπως αυτές του διαχωρισμού του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και ανενεργό, τον υπολογισμό του εργάσιμου χρόνου σε 12μηνη βάση, την εργασία μέχρι 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, μέχρι και 78 ώρες την εβδομάδα. H ρήτρα αυτοεξαίρεσης όπως και όλο το κείμενο που διαμορφώθηκε παραπέμπεται για διαβούλευση με το Συμβούλιο και την Επιτροπή.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν. Η ΕΕ πρωταγωνιστεί και οργανώνει την επίθεση κατά των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Συνεχίζει, βαθαίνει και γενικεύει την ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου. Στόχος της είναι να ικανοποιηθεί η διαρκής ανάγκη – απαίτηση του κεφαλαίου για διεύρυνση του απλήρωτου εργάσιμου χρόνου.
Η πάλη της εργατικής τάξης για τα δικαιώματά της ταυτίζεται με την ανυπακοή και την απειθαρχία στην ΕΕ με την αποδυνάμωση των κομμάτων που την εκφράζουν και την υπηρετούν.