Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΑΣΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ Ν. ΛΕΣΒΟΥ


ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα τη χορήγηση επιδόματος βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους της δακοκτονίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Νίκος Γκατζής και Νίκος Καραθανασόπουλος.


Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Επίδομα βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας διεκδικούν οι εργαζόμενοι δασοκτονίας στο Νόμο Λέσβου, καθώς εργάζονται κάτω από δύσκολες και ανθυγιεινές συνθήκες με αυξημένους κινδύνους για την υγεία τους.
'Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η διοίκηση του σωματείου τους, οι εργαζόμενοι στη δακοκτονία καθημερινά με τους ψεκαστήρες πλάτης που χρησιμοποιούν, ψεκάζουν και έρχονται σε επαφή με φάρμακα τα οποία είναι τοξικά, επικίνδυνα για την υγεία, όπως το Lebaycid (που χρησιμοποιούνταν έως πέρυσι, ισχυρά τοξικό και περιλαμβάνεται στην οδηγία της ΕΕ με τα επικίνδυνα φυτοφάρμακα), το Dimethoate, το Factac κ.ά. Επιπλέον, εργάζονται μέσα στα χωράφια εκτεθειμένοι σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40ο C.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, αν πρόκειται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων δακοκτονίας».
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: