Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

ΚΕΑΤ: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Απαιτούν μέτρα, για να λειτουργήσει το μοναδικό κρατικό ειδικό κέντρο για τυφλούς

Αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ήρθαν και χτες οι εργαζόμενοι και γονείς των τυφλών μαθητών του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, απαιτώντας άμεσα μέτρα, για να εξασφαλιστεί η λειτουργία του μοναδικού κρατικού ειδικού κέντρου για τυφλούς, που οδηγείται σε διάλυση και κλείσιμο.
Οι εργαζόμενοι και γονείς - που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη της σχολής απ' τις 13 Νοέμβρη - απαίτησαν άμεση κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό του συνόλου των αναγκών για τη λειτουργία του ΚΕΑΤ, σταθερή και πλήρη εργασία για τους εργαζόμενους, άμεση συγκρότηση δημόσιου δωρεάν και ασφαλούς συστήματος μεταφοράς των μαθητών με αναπηρία στα ειδικά σχολεία, κατοχύρωση και διεύρυνση του ρόλου του ΚΕΑΤ στην εκπαίδευση των τυφλών μαθητών.

Ακολούθησε, συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας, Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος -περιορίζοντας το ζήτημα μόνο στη μισθοδοσία - είπε ότι θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα ψηφίζοντας την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, και η οποία προβλέπει την κάλυψη της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του ΚΕΑΤ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Μετά από αυτά οι εργαζόμενοι και γονείς αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους. Ξεκινώντας από αύριο Πέμπτη 04/12, στις 10 π.μ., όπου θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης της τροπολογίας που αφορά το ΚΕΑΤ.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: