Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ


Του Νίκου Μπογιόπουλου

Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το δράμα της Παλαιστίνης. Το έγκλημα που διαπράττει το Ισραήλ είναι τέτοιο, η θηριωδία είναι τέτοια, που προς στιγμήν ακόμα και τα συναισθήματα της οργής και του μίσους παραμερίζονται. Στη θέση τους γεννιέται ένα αίσθημα απορίας: Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια βαρβαρότητα. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν ανθρωποειδή, που κουβαλάνε τέτοια κτηνωδία.

Το κράτος - τρομοκράτης, το Ισραήλ, ξεπερνά τα όρια, ακόμα και για τα δικά του δολοφονικά «στάνταρτς». Δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς ανάλογο προηγούμενο. Σφαγές αμάχων έχουν γίνει κι άλλες φορές. Εν ψυχρώ εκτελέσεις, επίσης. Αλλά βομβαρδισμός (!) σχολείων (!) που είναι γεμάτα παιδιά και αμάχους (!) και μάλιστα μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας, κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί. Ακόμα και οι ναζί αναζητούσαν με περισσότερη επιμέλεια τα προσχήματα.

Η μορφή που παίρνει η κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ δεν είναι προϊόν της «ψυχοσύνθεσης» των ηγετών του ή της ιδιότυπης περιόδου λόγω της επικείμενης αλλαγής φρουράς στο Λευκό Οίκο.
Το μακελειό, η γενοκτονία εις βάρος των Παλαιστινίων είναι στοιχείο της «ψυχοσύνθεσης» ενός ολόκληρου συστήματος. Είναι απότοκο ενός ιμπεριαλισμού, που η σημερινή επιθετική του φύση, τον οδηγεί σε συμπεριφορές βγαλμένες κατ' ευθείαν από τα «κατηχητικά» του Αουσβιτς.
Η Γάζα δεν προέκυψε από το πουθενά. Πριν φτάσουμε στη θηριωδία της Γάζας, προηγήθηκε μια διαρκής «εξελικτική» πορεία στην ιμπεριαλιστική κτηνωδία της «νέας τάξης». Βομβαρδισμοί κομβόι άμαχων προσφύγων (στη Σερβία). Μαζικές εκτελέσεις αιχμαλώτων (στο Αφγανιστάν). Εξολόθρευση κάθε μορφής ζωής (στη Φαλούτζα). Αεροπορικές επιδρομές κατά διαδηλωτών (!), μέρα - μεσημέρι (στη Ράφα). «Εξαφάνιση» ολόκληρων πόλεων (Τζενίν). Στοχοποίηση εγκαταστάσεων του ΟΗΕ (Λίβανος). «Προϊόν» αυτής της πορείας αποθράσυνσης του ιμπεριαλισμού είναι το μακελειό στη Γάζα.

Για τις εικόνες των πυραύλων να σημαδεύουν το πλήθος, για τα διαμελισμένα κορμιά, για τα αιμόφυρτα παιδικά σώματα στα σχολεία της Γάζας, ο ένοχος δεν είναι, απλά, το Ισραήλ. Είναι ό,τι εκπροσωπεί το Ισραήλ και οι προστάτες του.
Αυτό που παρακολουθούμε σε «διαρκή σύνδεση» με την Παλαιστίνη είναι το αποτρόπαιο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού, των ηγετιδών δυνάμεών του, των διεθνών οργανισμών του, μέλος της οποίας (ΝΑΤΟ, ΕΕ) περηφανεύεται ότι είναι η Ελλάδα του δικομματισμού.
Αν μέσα σε τόσο πόνο και τόσο άδικο υπάρχει κάποιο «κέρδος» για την ανθρωπότητα, είναι τούτο: Ο κόσμος, κοιτώντας τη Γάζα, βλέπει με τα μάτια του πως όσο περισσότερο αποθρασύνεται η «νέα τάξη», τόσο πιο ασύλληπτη θα γίνεται η φρίκη που προκαλεί. Τόσο πιο απροσδόκητα φρικαλέες θα είναι οι μετα-ναζιστικές μέθοδοι που χρησιμοποιεί.

Λόγω του ρόλου του, ως προκεχωρημένου φυλακίου του ιμπεριαλισμού, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το Ισραήλ αναδεικνύεται σε αρχιτέκτονας αυτής της φρίκης. Αλλά οι σφαίρες και οι πύραυλοι του Ισραήλ δεν αφορούν μόνο τους Παλαιστίνιους. Οι πύραυλοι, τα F-16, τα πυρηνικά με τα οποία οι ΗΠΑ προμηθεύουν το Ισραήλ δεν απειλούν μόνο τη Μέση Ανατολή. Σε αυτό το παγκόσμιο Νταχάου της «νέας τάξης», σ' αυτήν την αιμόφυρτη πλανητική Γκουέρνικα, είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι.

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: