Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΙΚΑΡΙΑ: ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης
στο λαό της Παλαιστίνης,σας προσκαλούμε σε ένα τριήμερο
κινηματογραφικών προβολών αφιερωμένο στον Παλαιστινιακό κινηματογράφο.

Διοργανώνουμε τριήμερο κινηματογραφικών προβολών αφιερωμένο στον Παλιστινιακό κινηματογράφο.

Στον ΕΥΔΗΛΟ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Στον ΕΥΔΗΛΟ η εκδήλωση θα γίνει
την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 8.30μμ
στο Πνευματικο Κέντρο του Δήμου Ευδήλου.
Θα προβληθεί η ταινία «Κάτω από τις βόμβες»

Σκηνοθέτης: Philippe Aractingi, Σενάριο: Philippe Aractingi, Michel Levant, Φωτογραφία: Nidal Abdel Khalek, Μουσική: Rene Aubry, Lazare Boghossian, Παραγωγή: Rhamsa Productions. Με τους: Nada Abou Farhat, Georges Khabbas, Rawya El Chab, Bshara Atallah. Βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου του 2006 κι ο σκηνοθέτης Philippe Aractingi μας μεταφέρει στην καρδιά του Λιβάνου, που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Η πρωταγωνίστρια Ζeina φτάνει στο λιμάνι της Βηρυτού, απ όπου όλοι επιδιώκουν να αποπλεύσουν με κάποιο ξένο πλοίο για κάποια άλλη χώρα. Εκείνη κατευθύνεται αντίθετα προς την πόλη ψάχνοντας να βρει το γιο της. Διασχίζει την ενδοχώρα, για να φτάσει στον νότιο Λίβανο, μέσα από ερειπωμένα σπίτια, αδιάβατους σχεδόν δρόμους και γέφυρες κομμένες στα δύο. Οι πρώτες σκηνές γυρίστηκαν δέκα μέρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Έπειτα, ο σκηνοθέτης έφυγε για τη Γαλλία κι επέστρεψε στο Λίβανο, μετά το τέλος των εχθροπραξιών, για να ολοκληρώσει την ταινία μέσα σε 11 μέρες. Με ένα μινιμαλιστικό σενάριο που διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, τέσσερις μόνο ηθοποιούς και την κάμερα στον ώμο, ο σκηνοθέτης και το επιτελείο του φιλμάρουν το επικίνδυνο ταξίδι.


Στις ΡΑΧΕΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Στις ΡΑΧΕΣ η εκδήλωση θα γίνει
το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 8.00μμ
στο Πολιτιστικο Κέντρο του Δήμου Ραχών.
Θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία
«ΤΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΤΕΙΧΟΣ»
Σκηνοθεσία: Mohammed Altar, Παραγωγή: Palestinian Agricultural Relief Comitees, Palestinians for piece and democratie
Δυτική Όχθη, Λωρίδα της Γάζας. Το χρονικό της κατοχής από το 1967 μέχρι σήμερα. Συνεντεύξεις Παλαιστίνιων ακτιβιστών και αγροτών, Ισραηλινών αποίκων και στρατιωτικών, αναλυτών όπως οι Jeff Halper, Akira Eldar, Hind Khoury. Τείχη σύμβολα ανθρώπινου εξευτελισμού. Όταν η ατμόσφαιρα είναι ανελεύθερη, το μήνυμα της κάμερας δεν μπορεί να είναι ελπιδοφόρο. Είναι όμως ξεκάθαρο. Δε διαφαίνεται ειρηνική επίλυση ούτε και ίδρυση υγιούς και άρα βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτος. Γιατί το σιδερένιο τείχος εκτός από την αξιοπρέπεια γκρεμίζει και τις αυταπάτες.

Στον ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ: ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Στον ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟ η εκδήλωση θα γίνει
την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στις 8.00μμ
στην αίθουσα του Κουντουμα του Δήμου.
Θα προβληθούν οι ταινίες
«ΤΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΤΕΙΧΟΣ»
«ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ»

Σκηνοθεσία: Julia Bacha, Ronit Avni. Σενάριο: Julia Bacha. Φωτογραφία: Ronit Avni, Julia Bacha, Mickey Elkeles, Labib Jazmavi. Μοντάζ: Julia Bacha. Ήχος: Scott Freiman. Παραγωγή: Ronit Avni, Joline Makhlouf, Nahanni Rous.
Προσωπικές ιστορίες και δράματα Ισραηλινών και Παλαιστινίων που διακινδυνεύουν την ασφάλεια, την κοινωνική τους θέση και τα σπίτια τους προς την κατεύθυνση ειρηνικής επίλυσης του Μεσανατολικού. Το φιλμ της ελπίδας, της αληθινής δύναμης και της αλληλεγγύης φτιαγμένο από Παλαιστίνιους, Ισραηλινούς και Αμερικάνους.


Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας
Σωματείο Εργαζομένων στον επισιτισμό Ικαρίας
Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ικαρίας
Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας

Με την υποστήριξη των Δήμων
Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών.

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: