Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Το αεροδρόμιο Σπάτων "Ελ. Βενιζέλος", που σχεδιάστηκε επί ΝΔ και ανατέθηκε επί ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Τώρα, η κυβέρνηση σκοπεύει να παραχωρήσει στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, με συμβάσεις τύπου "Σύμπραξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα" (ΣΔΙΤ), δηλαδή, το μοντέλο παραχώρησης των "φιλέτων" του δημοσίου τομέα για πολυετή εκμετάλλευση στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, όπως αυτά της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και των Χανίων Κρήτης, της Ρόδου, της Ζακύνθου, της Μυτιλήνης, της Σαντορίνης, της Κέρκυρας, της Χίου κ.α.

Η κυβέρνηση, για να κάνει μάλιστα ακόμα πιο ελκυστικά τα αεροδρόμια στους ιδιώτες, τους εκχωρεί και τα παράπλευρα οικόπεδα, ώστε να αναπτύξουν και άλλες εμπορικές δραστηριότητες (π.χ. κατασκευή εμπορικών κέντρων), οι οποίες θα τους εξασφαλίσουν εγγυημένα υπερκέρδη.
Εμπορευματοποιεί τα πάντα, βρίσκοντας όλο και νέους τρόπους, για να ξεπεράσει το μεγάλο κεφάλαιο την κρίση και να βρει η πλουτοκρατία νέες διεξόδους κερδοφορίας των συσσωρευμένων κεφαλαίων της. Όσο για τον λαό; Αυτός θα πληρώσει τα "σπασμένα": Και για την κατασκευή και για τη χρήση. Και για την περίοδο "παχιών αγελάδων" και για τη περίοδο "ισχνών αγελάδων"...

Οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, που προωθεί η κυβέρνηση στο νευραλγικό τομέα των αερομεταφορών, πρωτίστως θα πλήξουν τους εργαζόμενους του κλάδου (απολύσεις, χειροτέρευση εργασιακών σχέσεων), ενώ θα εκτινάξουν στα ύψη και το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως γίνεται σήμερα με το πανάκριβο αεροδρόμιο Σπάτων. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι κυβερνώντες.
Το ΚΚΕ, υποστηρίζει μια διαφορετική πολιτική, καλεί το λαό σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Τα έργα που χρειάζεται ο λαός έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια με αποκλειστικό φορέα το Δημόσιο και θα έπρεπε να αποτελούν λαϊκή περιουσία.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, για άλλη μια φορά, στο παρελθόν έχει ξαναβάλει το θέμα και με κινητοποιήσεις αλλά και με ερώτηση του Βουλευτή Σταύρου Σκοπελίτη, καλεί το λαό του νησιού σε επαγρύπνηση για να μην περάσουν τέτοια μέτρα που το μόνο που θα εξυπηρετούν είναι την αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος της ποιότητας των αεροπορικών συγκοινωνιών, σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος που ολοένα και συρρικνώνεται.
Απαιτούμε δημόσιες συγκοινωνίες, λαϊκή περιουσία.

Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: