Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

SAVE SANTORINI

Στην όμορφη Σαντορίνη, υπάρχουν κάποιοι που, αδιάκοπα, αγωνίζονται ενάντια σε "Θεούς και Δαίμονες".

"Οι Θηραίοι πολίτες που ένα χρόνο και πλέον αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για την ανέλκυση του ναυαγίου του Κ/Ζ SEA DIAMOND – μιας τοξικής βόμβας, που απειλεί με ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή τη μοναδική σε ομορφιά καλντέρα της Σαντορίνης - απαντάμε στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Αν. Παπαληγούρα, Θεωρούμε τη χθεσινή ανακοίνωσή του (23-12-2008), σχετικώς με την κατάθεση μελέτης απάντλησης καυσίμων του ναυαγίου από τη διαχειρίστρια εταιρεία του SEA DIAMOND, ως νέα πρόκληση και εμπαιγμό του Θηραϊκού λαού.

Μετά από 20 μήνες κοροϊδίας, ψεύτικων υποσχέσεων και δεσμεύσεων και των τριών υπουργών της κυβέρνησης που παρήλασαν από το ΥΕΝΑΤ για ανέλκυση του SEA DIAMOND, έρχεται σήμερα ο κ. Παπαληγούρας να παρουσιάσει ως προσωπική επιτυχία του τη μελέτη απάντλησης καυσίμων – ύστερα από συνεννόηση και πιέσεις- όπως δήλωσε – προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία Louis Cruises, την ίδια στιγμή που για την ανέλκυση του ναυαγίου – όχι δέσμευση, ούτε λέξη δεν αναφέρει ο κ. Παπαληγούρας στην ανακοίνωσή του.

Ως εκτούτου, οι πολίτες της Σαντορίνης θεωρούμε ότι πίσω από την κίνηση αυτή του Υπουργού υποκρύπτεται συμφωνία του Υπουργείου με την εταιρεία Louis Cruises ώστε να ματαιωθέι, στην ουσία κάθε νόμιμη διαδικασία για την ανέλκυση του SEA DIAMOND κι έτσι το κουφάρι του να μείνει για πάντα στο βυθό...."

Η συνέχεια στο save-santorini.blogspot

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: