Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΛΑΓΟΙ

".... Ο λαγός όπως είπαμε υπάρχει σχεδόν παντού και σε όλον τον κόσμο. Βέβαια είναι βασικά ένα ζώο των πεδιάδων, τον βρίσκουμε όμως και σε βουνά σε υψόμετρο 1880 μέτρων. Εκτιμά τα ξηρά, υγιή και αεριζόμενα εδάφη, όπως μεγάλα δάση δίπλα σε πεδιάδες, παράκτιες περιοχές με καλλιέργειες κλπ. Προτιμά να μένει στις πεδιάδες, κατά τις όμορφες μέρες, μέσα στο χειμώνα, όταν ο ήλιος κάνει την εμφάνιση του. Ο λαγός διαθέτει μια ζωτική περιοχή 300 στρέμματα περίπου που την μοιράζεται με τους ομοφύλους του. Στο χώρο αυτό υπάρχουν και διαδρομές διαφυγής, ενώ ο χώρος που συχνάζει είναι 10-15 στρέμματα.

Πληροφορίες από gpeppas.gr
«.... Επειδή ο αγώνας μπαίνει σε μία καινούρια φάση, πιο λεπτή, μετά τους "λαγούς" που παρουσιάστηκαν και το "σκάνε" από τα μπλόκα - το ξέραμε άλλωστε, από την αρχή τι θα συμβεί, γιατί οι ίδιοι το είχαν ξαναπαίξει αυτό το παιχνίδι πριν λίγα χρόνια - καλούμε τους φορείς των εργαζομένων, της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης να συμπαρασταθούν ακόμα πιο έμπρακτα στον αγώνα μας.
Βεβαίως, με την παρουσία τους στο μπλόκο, με τα ψηφίσματα συμπαράστασης, μας έδειξαν τη συμπαράστασή τους και τους ευχαριστούμε.
'Ομως, τώρα, που ο αγώνας μπαίνει σε μία νέα φάση, ζητάμε την πιο έμπρακτη συμπαράστασή τους, δεδομένου ότι το πρόβλημα των αγροτών είναι και πρόβλημα όλης της θεσσαλικής κοινωνίας, της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων»
Β. Μπούτας, 27/01/2009
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: