Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ;

Είχαμε Πάγκαλο, Καρατζαφέρη και λοιπούς, μας προέκυψε πρόσφατα και Βούρος.
Βλέπετε ένα κόμμα που σέβεται τον εαυτό πρέπει να προσέχει τις "ακαδημίες" του προκειμένου να βγάζει νέα "φιντάνια".

Όμως εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι για το "φαινόμενο". Τα λέει όλα η παρακάτω επιστολή του κ. Ευάγγελου Ι. Λαζαρίδη, υφηγητή Πολιτικής Οικονομίας. Αφού διευκρινίζει πως ο ίδιος δεν είναι κομμουνιστής, σημειώνει ανάμεσα στα άλλα:

«Η άποψη των μη κομμουνιστών είναι (πως): Το ΚΚΕ έχει αρχές, πιστεύει σε αξίες και αγωνίζεται για αυτές, σε καμιά περίπτωση κομμουνιστής δε θα διαπραγματευθεί τις ιδέες του για υλικά αγαθά. Αυτά πιστεύω και εγώ, ο μη κομμουνιστής, θεωρητικός της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς». Και προσθέτει, παρακάτω: «Οι κομμουνιστές παράγουν έργο και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, (για τα δικαιώματα) αυτών που έχουν ανάγκες αλλά δεν έχουν τη δύναμη επιβολής. Αυτούς τους ταπεινούς αγωνιστές δεν μπορεί να τους εγκαλέσει κανείς και μάλιστα χρησιμοποιώντας λήμματα που δεν αρμόζουν σε αγωνιστές στην πράξη».

Και ο επιστολογράφος καταλήγει απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για όσα είπε στη Βουλή σχετικά:
«Ο Γοργοπόταμος και η Αλαμάνα είναι ποτισμένες με το αίμα αυτών που τους προτρέπετε να βάψουν τα πρόσωπά τους από ντροπή, τίνος θα πρέπει να είναι η ντροπή; Πολλοί απ' αυτούς ζουν και σας έχουν ακούσει να τους προκαλείτε, χωρίς, έστω ιστορικά, να το μπορείτε. Ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι κομμουνιστές είναι ευδιάκριτος, φωτίζεται από τις ιδέες και τα προβλήματα των εργατών για τους οποίους μάχονται. Τι εσείς, για αυτούς, πότε κάνατε τι, για να μπορείτε να συμβουλεύετε - χλευάζετε, από την, όντως, θέση του κομπάρσου κόμματος, όπως η γνωστή και περιεκτικότατη φράση του Shakespeare (Σαίξπηρ), στον τραγικό Hamlet (Αμλετ): "λόγια - λόγια - λόγια"».

...


2 σχόλια:

κόκκινοςδρόμος είπε...

ωραία του τα έχωσε του βρωμοπασώκου, αλλά από την άλλη οι πασόκοι ούτε ντροπή ούτε τσίπα δεν έχουν για να κοκκινίσουν.

Aristera sti Mitilini είπε...

Πραγματικά δεν μένει να προσθέσεις τίποτα. Τα είπε όλα...