Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ "ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ"

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων και φορέων ενάντια στην αναστολή λειτουργίας της εφημερίδας «Αιολικά Νέα», με κλιμάκωσή τους αύριο το πρωί, οπότε και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας στα Μ.Μ.Ε. της Λέσβου.

Την ίδια στιγμή δυσαρέσκεια προκάλεσε, προχθές το απόγευμα, η μη παραχώρηση τελικά του χώρου του Επιμελητηρίου Λέσβου για την πραγματοποίηση σύσκεψης όλων των εργαζόμενων στα Μ.Μ.Ε., των εργατικών σωματείων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Έκπληξη προκάλεσε και η φανερή παρουσία την περασμένη Τετάρτη αστυνομικής δύναμης έξω από το κτήριο των «Αιολικών Νέων», υπό το φόβο κινητοποίησης των εργαζομένων που θα έφτανε μέχρι εκεί!

Από πολλά κύματα πέρασε, προχθές το απόγευμα, η προσπάθεια πραγματοποίησης σύσκεψης μεταξύ των εργαζόμενων στα Μ.Μ.Ε. Λέσβου, μελών της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και του Σωματείου Εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ), αλλά και εκπροσώπων άλλων σωματείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η αρχική παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου ανακλήθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, με τη δικαιολογία ότι το Επιμελητήριο είναι «εργοδοτικός φορέας», αρνήθηκε ακόμα και να νοικιάσει το χώρο στην ΕΣΗΕΠΗΝ.


Φρουρείται!
Την ίδια στιγμή έκπληξη προκάλεσε η παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης έτοιμης να επέμβει κατασταλτικά έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις των «Αιολικών Νέων», στην οδό Αγίας Ειρήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία των αστυνομικών στο χώρο προέκυψε μετά από μέτρα προστασίας που ζήτησε ο ίδιος ο εκδότης της εφημερίδας, Γιώργος Κονδυλούδης, φοβούμενος - όπως υποστήριξε - εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από εργαζομένους και άλλους που είχαν προγραμματίσει εκδήλωση συμπαράστασης στους απολυμένους των «Αιολικών Νέων».
Με παρέμβαση του εργασιακού εκπροσώπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, χθες το πρωί, στο γενικό αστυνομικό διευθυντή, ζητήθηκε «η ούτως ή άλλως προκλητική παρουσία της αστυνομίας, εφόσον επαναληφθεί στο μέλλον, να είναι διακριτική».

Αστυνομικοί, έτοιμοι να παρέμβουν τη Δευτέρα το απόγευμα, έξω από το κτήριο που στεγάζονται οι εγκαταστάσεις των «Αιολικών Νέων»

Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης πρόκειται να κορυφωθούν αύριο το πρωί, με τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της Λέσβου, που έχουν κηρύξει το ΣΕΜΜΕΛ και η ΕΣΗΕΠΗΝ. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας έχει οριστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10:30 αύριο το πρωί, έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, κοντά στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, όπου στις 11 αναμένεται να ξεκινήσει τριμερής συνάντηση μεταξύ της υπηρεσίας, του εκδότη των «ΑΙ.Ν.» και των εργαζόμενων στην εφημερίδα.

Για την Παρασκευή, στις 6:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΦΟΜ συνάντηση-συζήτηση με θέμα το «λουκέτο» στα «ΑΙ.Ν.» και τις νέες εργασιακές συνθήκες.

αποσπάσμα από άρθρο της εφημερίδας "Εμπρός", 3 Μαρτίου 2010Δεν υπάρχουν σχόλια: