Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ... ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Για ...παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη χρήση βίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, γιατί περιφρούρησαν την απεργία των ναυτεργατών στις 24 Φλεβάρη
Σε τρομοκρατική δίωξη ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, προχώρησε η Εισαγγελία Ζακύνθου. Με αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα, διώκονται ο γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ Σπύρος Μπέτσης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου και μέλος της ΝΕ του Κόμματος Τάκης Στρούζας, καθώς και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών επιχειρήσεων του νομού και στέλεχος του ΚΚΕ Γιώργος Κωνσταντίνου, διότι στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 24 Φλεβάρη, μαζί με εκατοντάδες εργαζόμενους του νησιού, περιφρούρησαν την απεργία των ναυτεργατών στο λιμάνι και στους καταπέλτες των πλοίων της Ζακύνθου. Ο εισαγγελέας κατηγορεί τα στελέχη του ΚΚΕ, για ...παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη χρήση βίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

«Το κράτος που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών θα δείχνει το πραγματικό του πρόσωπό σε όποιον προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι», σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ. Και σημειώνει: «Εισαγγελέας - λιμεναρχείο - αστυνομία - αρχηγείο της ΕΛΑΣ βρίσκονταν σε συνεννόηση, πράγμα που το αποδεικνύουν και επίσημα έγγραφα, για να αντιμετωπίσουν τον "εχθρό λαό". Γέμισαν το νησί με αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις του λιμενικού που έφεραν από άλλες περιοχές εκτός Ζακύνθου».

Ταυτόχρονα, η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, καλεί το λαό της περιοχής να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα και τονίζει: «Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, θα συνεχίσουν την πάλη μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους, τη νεολαία για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Η ανάγκη για την οικοδόμηση μετώπου ενάντια στο κεφάλαιο, τις πολυεθνικές και την πολιτική της ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που τους υπηρετεί γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική».

Σημειώνεται πως αύριο, Παρασκευή 26 Μάρτη, ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, θα παρευρεθεί στη Ζάκυνθο όπου θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας για τις διώξεις των συνδικαλιστών και στελεχών του Κόμματος στον Εισαγγελέα Ζακύνθου. Επίσης, θα περιοδεύσει σε εργασιακούς χώρους του δήμου και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη 1 μ.μ., στα γραφεία της Νομαρχιακής του Κόμματος.



Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου
Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

...


Δεν υπάρχουν σχόλια: