Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ...

...ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΣΠΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΘΙΝΑΛΙΩΝ

Από ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Π.Α.ΜΕ.

Οι απλήρωτες εργαζόμενες στους Παιδικούς σταθμούς των Δήμων Εσπερίων και Θιναλίων, εξακολουθούν να υφίστανται την πολύμηνη Οδύσσειά τους…
Τόσο η δημοτική αρχή του Α. ΑΥΛΩΝΙΤΗ όσο και του Σ. ΒΑΡΕΛΗ, φαίνεται να αδιαφορούν για το γεγονός ότι, οι εργαζόμενες στα πολυδιαφημισμένα κοινωνικά τους προγράμματα έχουν να δουν μισθό σχεδόν ένα...
χρόνο!!!

Στον Παιδικό Σταθμό (Περουλάδων), οι εργαζόμενες αντιδρούν αγωνιζόμενες, εδώ και ένα μήνα με επίσχεση εργασίας. Σημειωτέον ότι σε ορισμένες εργαζόμενες του σταθμού δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, έτσι ο κίνδυνος της απόλυσης να είναι ορατός. Αυτή τη στιγμή ο παιδικός σταθμός είναι κλειστός, με συνέπειες που τις υφίστανται οι γονείς και τα παιδιά τους.
Στον Παιδικό Σταθμό (Σφακερών), οι εργαζόμενες σε ένδειξη καλής θέλησης έπειτα από δέσμευση του δημάρχου Θιναλίων ότι θα πληρωθούν ως το τέλος Σεπτέμβρη επέστρεψαν στην εργασία τους και ο σταθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του. Όμως ως αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενες δεν έχουν λάβει δεκάρα. Επιπρόσθετα ούτε η ανανέωση των συμβάσεών τους έχει προχωρήσει.

Το Π.Α.ΜΕ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στους εργαζόμενους όλης της Κέρκυρας, την αντεργατική πολιτική των δημάρχων Εσπερίων και Θιναλίων. Καταγγέλλουμε την αδιαλλαξία και την αλαζονεία τους για το γεγονός ότι στέλνουν στους εργαζόμενους εξώδικα και κλήσεις για απολογία. Ο σκοπός είναι προφανής. Να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, κρύβοντας έτσι τις δικές τους ευθύνες.
Όσο και αν προσπαθούν να πείσουν κουνώντας την «αυτοδιοικητική» τους παντιέρα, δεν πείθουν κανέναν. Γιατί ο κόσμος κρίνει από τις πράξεις και όχι από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις τους.

Οι δήμαρχοι αυτοί, ανεξάρτητα από την πολιτική τους προέλευση, ταυτίστηκαν με την λογική της αποδοχής μιας αυτοδιοίκησης έρμαιο της υποχρηματοδότησης που επέβαλλε το πλαίσιο του «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ». Ταυτίζονται και με τα χειρότερα που έπονται με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Εφάρμοσαν και είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν κάθε νόμο και διάταξη που περιορίζει τα δικαιώματα και τη σταθερή δουλειά των εργαζομένων.

Πιο τρανή απόδειξη; Η απλήρωτη εργασία που τείνουν να την κάνουν καθεστώς και κάθε διαμαρτυρία να μας την παρουσιάζουν ως φαινόμενο που τους χαλάει τη γυαλισμένη βιτρίνα του ευρωπαϊκού και (δήθεν) προοδευτικού τους καθωσπρεπισμού, απέναντι στην κεντρική εξουσία ανεξάρτητα αν είναι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ. (θυμίζουμε τη σύλληψη της διαμαρτυρόμενης απλήρωτης εργαζόμενης που έγινε τον Ιούνιο στο Δήμο Εσπερίων).
Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν συμπεράσματα και ας πράξουν αναλόγως… και στις εκλογές που έρχονται!


Α Π Α Ι ΤΟ Υ Μ Ε:
• ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ στις απλήρωτες εργαζόμενες εδώ και τώρα
• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ (φορο)ΤΡΟΦΕΙΩΝ στους Παιδικούς Σταθμούς
• ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ




...

Δεν υπάρχουν σχόλια: