Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ...

Δήλωση του Νίκου Σοφιανού υποψηφίου δημάρχου Αθήνας & μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα επεισόδια σε βάρος του Αλ. Αλαβάνου:
"Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα επεισόδια σε βάρος του Αλ. Αλαβάνου. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της".


Φασισταριά που έδρασαν με τις ευλογίες της ΕΛ.ΑΣ

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από σημερινή ανάρτηση του Blog "Βαθύ Κόκκινο":

" «Ο Άγιος Παντελεήμονας έχει την ιδιαιτερότητα ότι οι φασίστες δεν θα είχαν ιδιαίτερα αποτελέσματα, αν δεν στηρίζονταν πλήρως από το διαβόητο αστυνομικό τμήμα. Ουσιαστικά, έχουμε το παρακράτος να ελέγχει την κατάσταση και το κράτος να ακολουθεί, απλά και μόνο με τον κατασταλτικό του μηχανισμό», έγραφε περασμένη ανάρτησή μας.

Σήμερα, όπως λέει τηλεγράφημα του ΑΠΕ «Φραστική επίθεση και γιαούρτια δέχθηκε από ρατσιστικές ομάδες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το συνδυασμό "Ελεύθερη Αττική" Αλέκος Αλαβάνος. Ο τέως επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούσε περιοδεία στις πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής.

Ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η παρουσία της στην Πλατεία είχε το ρόλο της συγκάλυψης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε ότι "η 'Ελεύθερη Αττική' δεν αναγνωρίζει κανένα άβατο, ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα, ούτε πουθενά αλλού".
Η Κίνηση "Απελάστε το ρατσισμό" κατήγγειλε ότι μία νεαρή κοπέλα, μέλος της Κίνησης, χτυπήθηκε με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δόντια της».
Επίσης, να θυμήσουμε ότι πριν λίγο καιρό, στον Αγ. Παντελεήμονα. οργανωμένες φασιστικές δυνάμεις και αυτοσυστηνόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής εξύβρισαν και επιτέθηκαν με απειλές προπηλακισμούς και αντικείμενα σε μέλη του ΠΑΜΕ καθώς και στο τηλεοπτικό συνεργείο του 902.

Και καλά. Είναι γνωστός ο ρόλος μπάτσων και ρατσιστικών-φασιστικών συμμοριών. Δεν έχουμε επίσης απαίτηση από πολιτικές συλλογικότητες που έχουν ευαγγέλιο τους την αστική νομιμότητα να αντιδράσουν σ’ αυτή την κατάσταση με τον τρόπο που χρειάζεται. Πότε όμως οι δυνάμεις της αντιεξουσιαστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς θα συντονίσουν τον βηματισμό τους να δώσουν την πρέπουσα απάντηση σ’ αυτές τις φασιστικές προκλήσεις;"...Δεν υπάρχουν σχόλια: