Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΕΙΟ"

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»

Με επιστολή τους οι Σύλλογοι του Μανταμάδου, επαναφέρουν το ζήτημα του ιστορικού «Κάτω Σχολείου» το οποίο είχε καταστραφεί ο  πυρκαγιά στις 24-1-2011, καλώντας τους αρμόδιους να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση του.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριοι, κάθε φορά που αντικρίζουμε το κατεστραμμένο από την πυρκαγιά, της 24ης Γενάρη «Κάτω Σχολείο», αισθανόμαστε όλο και εντονότερη θλίψη και αγανάκτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας πετρόκτιστο κτίριο.

Το «Κάτω Σχολείο» αποτελεί για όλους εμάς τους Μανταμαδιώτες σημείο αναφοράς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και μοναδικό μνημείο της περιοχής, καθώς είναι στενά δεμένο με την πολυτάραχη νεότερη ιστορία του χωριού μας.
Είναι, επομένως, φυσικό, κάθε φορά που το αντικρίζουμε, έτσι καμένο και εγκαταλελειμμένο, να αγανακτούμε δεδομένου μάλιστα ότι από τις 24 του Γενάρη μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία πρόνοια και δεν έχει υλοποιηθεί καμία ενέργεια για την αποκατάσταση του ιστορικού αυτού κτιρίου, παρά τις δηλώσεις και τα «παχιά λόγια» εκείνης της μοιραίας βραδιάς από τους αρμόδιους που επισκέφτηκαν το χωριό μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς, συνεργαζόμενοι και εν ανάγκη μεταξύ σας, να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση του «Κάτω Σχολείου».

Ο χρόνος περνά και, αν οι εργασίες αποκατάστασης δεν αρχίσουν άμεσα, πολύ φοβούμαστε ότι οι ζημιές θα είναι ανεπανόρθωτες και «τότε αλλοίμονο…», όπως λέει και ο λαός.

Κύριοι, είναι προφανές ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ούτε βήμα πίσω στο δίκαιο αίτημα μας.
Επίσης σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας ώστε και εμείς με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τα μέλη μας.

Για το σύνολο των Μανταμαδιωτών

Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου
Σύλλογος Κων και Δων Μανταμάδου «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»
Φυσιολατρικός Ανθρωπιστικός Σύλλογος «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»
Αγροτικός-Αλιευτικός Σύλλογος Μανταμάδου
Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Μανταμάδου
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Μανταμάδου
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Μανταμάδου
Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «Ο Ταξιάρχης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: