Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΤΟ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Το Υπουργείο Εργασίας, δια στόματος του Υφυπουργού
κ. Κουτρουμάνη, διαλαλεί ότι οι ανασφάλιστοι, μπορούν να θεωρούν τα βιβλιάρια υγείας (οικογενειακό βιβλιάριο), με 50 ένσημα.

Η διοίκηση του ΙΚΑ δηλώνει, ότι δεν υπάρχει νόμος, όμως με εγκύκλιο ενημερώθηκαν οι κατά τόπους μονάδες του ΙΚΑ, να θεωρούν τα βιβλιάρια υγείας με 50 ημέρες εργασίας.

Η τοπική μονάδα του ΙΚΑ Μυτιλήνης απαντά, ότι δεν έχει πάρει καμιά εντολή για θεώρηση βιβλιαρίων, με μειωμένες προϋποθέσεις.

Κοροϊδεύουν τους ανασφάλιστους. Δεν φτάνει ο βραχνάς της ανεργίας, της ανέχειας, για τους εργαζόμενους, αλλά έχουν το θράσος οι υπουργοί, χρησιμοποιώντας κατά κόρο τα κανάλια, να παίζουν με τον πόνο των ανασφάλιστων, των αρρώστων, των ανέργων και των οικογενειών τους. Αυτοί οι ίδιοι, με την πολιτική που εφαρμόζουν, έχουν καταδικάσει μεγάλη μερίδα εργαζομένων στον αποκλεισμό από τις υπηρεσίες υγείας, τις οποίες έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα τους.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η αύξηση των ημερών εργασίας για θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας, η ανεργία, το εξευτελιστικό μεροκάματο, η ακρίβεια, η μείωση των δαπανών για την υγεία και οι συγχωνεύσεις στοιχίζουν ζωές.

Απαιτούμε, η κυβέρνηση, η αρμόδια υπουργός και ο Διοικητής του ΙΚΑ, άμεσα να λύσουν το ζήτημα και να θεωρούνται τα βιβλιάρια υγείας, χωρίς καμιά προϋπόθεση.

Καλούμε τους εργαζόμενους, μέσα από τα σωματεία τους, να παρέμβουν και να απαιτήσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

από το lesvosnews.net
.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: