Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΕΡΙΑΝΤ: Σχεδόν ένα χρόνο απλήρωτοι !

Ο εμπαιγμός των τριών εργαζομένων στο Μουσείο - Βιβλιοθήκη Τεριάντ στη Λέσβο από το υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού ξεπέρασε τα όρια του κυνισμού. Οπως καταγγέλλει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, οι εργαζόμενοι στο μουσείο παραμένουν σχεδόν ένα χρόνο απλήρωτοι, παρά τις υποσχέσεις της γγ του ΥΠΠΟΤ, που επισκέφτηκε το νησί το Πάσχα, ότι είναι θέμα ημερών να καταβληθούν τα δεδουλευμένα!

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο στον έναν από τους τρεις εργαζόμενους, ο οποίος είναι πολύτεκνος και αντιμετωπίζει έντονο βιοποριστικό πρόβλημα, δεν μπορεί να πληρώσει το δάνειο και τους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού και του τηλεφώνου. Υπογραμμίζοντας παράλληλα τη μεγάλη αξία των έργων τέχνης και των βιβλίων που φιλοξενούνται στο Μουσείο, ανάμεσά τους και έργα του ζωγράφου Θεόφιλου.

«Ψεύδεστε, κύριοι, μας μπουκώσατε στις υποσχέσεις για το πιο απλό και αυτονόητο. Μας υποσχέθηκε η κυρία Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, πολύ πριν το Πάσχα, ότι είναι θέμα ημερών να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο Μουσείο, που αυτή τη στιγμή είναι περίπου ένα χρόνο απλήρωτοι. Δεν είσαστε ικανοί να πληρώσετε τους ανθρώπους που με το φιλότιμό τους λειτουργούν και φυλάνε σήμερα το Μουσείο, πώς θέλετε να πιστέψουμε ότι έχετε την πρόθεση να διαθέσετε κονδύλια γι' αυτά τα έργα που εξαγγείλατε; Δεν σας πιστεύει πια κανένας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι ανάλογη παρέμβαση έκανε το Εργατικό Κέντρο και τον περασμένο Απρίλη, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη της γγ του ΥΠΠΟΤ στο νησί, απαιτώντας από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των εργαζομένων, αλλά και του ίδιου του μουσείου: Το ΠΕΚ ζητά από το ΥΠΠΟ-Τ να πάρει άμεσα μέτρα:
- Πληρωμή των εργαζομένων.
- Άμεση εξόφληση όλων των οφειλών και εξασφάλιση της απρόσκοπτης μισθοδοσίας.
- Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα και ομαλή λειτουργία του Μουσείου.
- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη φύλαξη επί 24ωρο των ανεκτίμητης αξίας έργων τέχνης.
- Ανοιγμα του Μουσείου Θεόφιλου.
- Συντήρηση των έργων στη Μυτιλήνη και εξασφάλιση της έκθεσής τους σε κατάλληλο περιβάλλον για τη σωστή τους διατήρηση.


Rizospastis, 18/6/2011 
...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

www.pek-mit.gr