Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΧΡΗΜΑΤΑ, ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

Αλληλεγγύη με τρόφιμα, χρήματα, κάθε τρόπο


Αγρότες έδωσαν στους απεργούς τρόφιμα

Οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργίας» όμως χτες το απόγευμα κατάλαβαν στην πράξη, ότι δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα που δίνουν, καθώς είδαν στην πύλη του εργοστασίου να διοργανώνεται ξανά μια μαζική συγκέντρωση έμπρακτης αλληλεγγύης.

Εργαζόμενοι πολλών κλάδων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων άρχισαν να καταφτάνουν στο χώρο ο ένας μετά τον άλλο. Πρώτα είδαν να καταφτάνουν γυναίκες από τους Συλλόγους (μέλη της ΟΓΕ) από Ν. Ιωνία, Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Ν. Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα με το ψήφισμα συμπαράστασης και 300 ευρώ οικονομική στήριξη.

Λίγη ώρα αργότερα αντιπροσωπεία αγροτών από την ΠΑΣΥ Πελοποννήσου φτάνουν με σημαίες και με ένα φορτηγό γεμάτο τελάρα με φρούτα, κρασί και φαγητό, που τα παραδίδουν στους απεργούς. Εκπαιδευτικοί από την ΕΛΜΕ Πειραιά, τους Συλλόγους εκπαιδευτικών Κερατσινίου - Περάματος και Σαλαμίνας παραδίδουν 800 ευρώ.

Στο χώρο εμφανίζονται γυναίκες και από άλλους συλλόγους της Αττικής, όπως Αμαρουσίου, Μελισσίων, Πεντέλης, Κηφισιάς δίνοντας 250 ευρώ, και αμέσως μετά αντιπροσωπεία από το κλαδικό Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού Τομέα με τη δική του οικονομική συμβολή. Ακολουθούν αντιπροσωπείες από το Συνδικάτο ΟΤΑ παράρτημα Ταύρου και το Σύλλογο Γυναικών Βριλησσίων - Χαλανδρίου.
Στο χώρο καταφτάνουν στη συνέχεια με πανό καταχειροκροτούμενοι εκπαιδευτικοί της Γραμματείας Εκπαιδευτικών Αττικής του ΠΑΜΕ, και παραδίδουν 2.500 ευρώ οικονομική ενίσχυση, που συγκέντρωσαν από δεκάδες συλλόγους της Αττικής.

Αυτήν την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη είχαν δεχτεί και από τα μεσάνυχτα της προηγούμενης ημέρας όταν φτάνουν δύο αυτοκίνητα στην πύλη του εργοστασίου από την Ομοσπονδία Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων. Εκεί παρέδωσαν τροφοδοσία για 45 άτομα με 6 κούτες γάλατα, 6 κούτες μακαρόνια, φακές και άλλα όσπρια και τελάρα με φρούτα για τις οικογένειες των απεργών.

Αμείωτα φτάνουν τα μηνύματα συμπαράστασης από κάθε γωνιά της χώρας. Χτες έστειλαν ακόμα το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (www.pek-mit.gr), η ΕΛΜΕ Πιερίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιώργος Σεφέρης» Νέας Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης, τα Συνδικάτα Μετάλλου Νομού Εύβοιας, Οικοδόμων νότιας Εύβοιας, ΒΙΟΜΕΚ, η Ομάδα γυναικών Αλιβερίου της ΟΓΕ.

Σήμερα, τα συνδικάτα της περιοχής αποφάσισαν να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις πύλες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», μαζί με τους απεργούς, αναδεικνύοντας την επικαιρότητα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και τονίζοντας την ανάγκη να δυναμώσει η ενωμένη εργατική πάλη ενάντια στα μονοπώλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: