Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ - ΤΟ Δ.Σ.


«Οι αρχαιρεσίες του συνδικάτου οικοδόμων ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση στις κάλπες που το συνδικάτο έστησε σε πολλά μέρη της Λέσβου δείχνοντας έτσι την προτεραιότητα που βάζει για συσπείρωση και μαζικοποίηση των οικοδόμων στο ταξικά προσανατολισμένο κίνημα» μας είπε ο πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ Γιώργος Κελεπούρης.
Και συμπλήρωσε. «Έπειτα από μια βδομάδα πυρετωδών εκλογικών διαδικασιών και αφού η κάλπη του συνδικάτου επισκέφθηκε αρκετά μέρη (Μυτιλήνη, Καλλονή, Πλωμάρι, Αγιάσο και Γέρα), τα συμπεράσματα και η εμπειρία που κερδήθηκαν από αυτή τη μάχη ήταν πολλά και θετικά.

Δεκάδες οικοδόμοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδικάτου για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και για περαιτέρω δυνάμωμα του συνδικάτου. Οι ψηφίσαντες ανέρχονται συνολικά στους 285 σημειώνοντας αύξηση σημαντική από τις τελευταίες εκλογές του συνδικάτου που πραγματοποιηθήκαν τον Οκτώβρη του 2008.

Σημαντικό στοιχείο το ότι νέοι οικοδόμοι, άνεργοι του κλάδου και μετανάστες συμμετείχαν για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία. Απέδειξαν έμπρακτα με τη συμμετοχή τους ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνει ισχυροποιημένο με τη μαζικοποίησή του, όταν όλοι κάνουν υπόθεση δική τους το συνδικάτο και όταν αυτό αποτινάσει από πάνω του τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν μέσα από αυτή τη μάχη, οπλίζουν με αισιοδοξία, αλλά και με περαιτέρω ευθύνη τα μέλη του νέου Δ.Σ, αλλά και όλων των οικοδόμων που βρίσκουν άξιο συμπαραστάτη το συνδικάτο στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος και γενικότερα η εργατική τάξη.

Η ευθύνη για την ανασύνταξη του οικοδομικού κινήματος τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στη Λέσβο περνάει μέσα από την ανασύνταξη των ταξικών προσανατολισμένων συνδικάτων, τα οποία είναι στο πλευρό των εργαζομένων τη στιγμή που η αντιλαϊκή-αντεργατική λαίλαπα, που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, πλήττουν ολοένα και περισσότερο την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία εκλέχτηκαν μέσα από τις διαδικασίες είναι:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Βατζάκας Παναγιώτης
Γιάνο Μαρσέλντ (JANO MARSELD)
Κελεπούρης Γιώργος
Κολαράς Φώτης
Κομολάρι Γιανι (COMOLLARI JANI)
Κορές Δημήτριος
Μανσορ Αλι (MANSOR ALI)
Μητσέας Κων/νος
Παντελής Μιχαήλ
Τινέλλης Περικλής
Χατζέλλης Παναγιώτης
Χατζημάγκος Ζαφείρης
Χριστοδούλου Γεώργιος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γιαγλής Αθανάσιος
Μαρούσκος Θεμιστοκλής
Ξαφέλλης Παναγιώτης

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Αρχοντής Γεώργιος
Βατζάκας Παναγιώτης
Γιάνο Μαρσέλντ (JANO MARSELD)
Κελεπούρης Γιώργος
Κολαράς Φώτης
Κομολάρι Γιανι (COMOLLARI JAN)
Μητσέας Κων/νος
Παντελής Μιχαήλ
Πασπάτης Νικόλαος
Πατσέλλης Παναγιώτης
Χριστοδούλου Γεώργιος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Μητσέας Κων/νος
Πατσέλλης Παναγιώτης
Χριστοδούλου Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: