Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

ΧΑΝΙΑ: Ο βουτηχτής φούρναρης ΣΤ. ΒΛΑΜΑΚΗΣ .... από τον φούρνο στην ... κατάψυξη...

Ο βουτηχτής φούρναρης ΣΤ. ΒΛΑΜΑΚΗΣ .... από τον φούρνο στην ... κατάψυξη...


Ανακοίνωση της Κίνησης "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ"
 
Οι νοσταλγοί του Χίτλερ ηττήθηκαν για άλλη μια φορά παταγωδώς στα Χανιά το απόγευμα της Τρίτης 2/4.
Η προσπάθεια του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής να τρομοκρατήσει όποιον δεν ταίριαζε στα φασιστικά του πρότυπα και οι επιθέσεις σε μετανάστες και ντόπιους εργαζομένους απαντήθηκαν με μαζική κινητοποίηση από όλο το φάσμα του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος και της αριστεράς στέλνοντας τους χρυσαυγίτες κυριολεκτικά στη θάλασσα.
 
Παρ’ όλα αυτά, οι νεοναζί είχαν το θράσος να μηνύσουν τη συνδικαλίστρια δασκάλα Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκλεγμένη στο ΔΣ του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, τον σερβιτόρο της καφετέριας που είχαν χτυπήσει νωρίτερα και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζου. Οι φασίστες επιτίθενται για άλλη μια φορά στα συνδικάτα, την αριστερά και την ελευθερία του λόγου αποδεικνύοντας ότι είναι πιστοί υποτακτικοί των βιομηχάνων, της τρόικας και του Σαμαρά.
 
ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!!!
 
Απαιτούμε να μη γίνει καμία δίωξη σε αντιφασίστες.
Να καταδικαστούν οι νεοναζί δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων.
Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
 
Όλα τα σωματεία, φορείς, συλλογικότητες, κόμματα της αριστεράς να οργανώνουμε τη απάντηση μας στους ναζιστές δολοφόνους στη σύσκεψη που καλεί ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Χανίων την Πέμπτη 4/4 στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
 
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΧΑΝΙΩΝ

keerfaxaniwn.wordpress.com


Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χανίων του Κ.Κ.Ε.
 
«Η ΝΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει στο Χανιώτικο Λαό τη ναζιστική Χρυσή Αυγή που ακόμη μια φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης 2/4/13, γνωστά μέλη και στελέχη της ΧΑ περιφέρονταν σε κατάσταση μέθης στους δρόμους των Χανίων. Όταν έφτασαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με περίσσια θρασυδειλία επιτέθηκαν σε μετανάστες και άρχισαν να τους γρονθοκοπούν. Την ίδια ώρα βέβαια δεν έλειψαν οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και οι εναγκαλισμοί με αμερικανονατοϊκούς στρατιώτες.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο παλιό Λιμάνι όπου και ενεπλάκησαν με συγκεντρωμένους πολίτες που αντέδρασαν στην επίθεση ενάντια στους μετανάστες. Σαν να μη τους έφτανε αυτό, η επίθεση τους συνεχίστηκε ενάντια σε εργαζόμενο σε καφετέρια. Ταυτόχρονα η αστυνομία, αφού αρχικά κοιτούσε άπραγη μπροστά στις επαίσχυντες προκλήσεις των φασιστών, αποφάσισε προσχηματικά να τους προσαγάγει για να τους γλιτώσει από τη λαϊκή κατακραυγή.

Η ΝΕ άμεσα πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της πόλης, για να αναδείξει το ρόλο της ΧΑ στο Χανιώτικο λαό. Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να τους απομονώσει. Οι χρυσαυγίτες είναι το μαστίγιο των μεγαλοεπιχειρηματιών, το μακρύ χέρι της καταστολής που το προορίζουν να χτυπήσει τους σκληρά εκμεταλλευόμενους, τους απεργούς εργάτες και μετανάστες, το ταξικό-λαϊκό κίνημα.

Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την επίθεση της ΧΑ και το λαό να τους βάλει εκεί που πρέπει, στο πιο σκοτεινό χρονοντούλαπο της ιστορίας
».Δεν υπάρχουν σχόλια: