Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΛΕΣΒΟΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Δαβάκη και Βαλαωρίτου Τηλ: 22510-28861/22734
81 100 ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΦΑΞ: 22510-27856
 

 
 
Εργαζόμενοι - εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η κυβέρνηση έφερε για συζήτηση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο έκτρωμα, με όνομα: «Σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Εμπορικής Ναυτιλίας».

Με το νομοσχέδιο αυτό προωθούνται αλλαγές, που επηρεάζουν το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, το σύνολο των νησιωτών, αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Η κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ στο νομοσχέδιο προωθεί την κατάργηση των ΣΣΕ, την άρση του Καμποτάζ στην επιβατηγό ναυτιλία, ανατρέπονται οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων. Καταργείται το 10μηνο και 7μηνο δρομολόγησης συμβατικών και ταχύπλοων πλοίων, αποσαρθρώνεται το ακτοπλοϊκό δίκτυο, ξεπουλάνε το σύνολο των λιμενικών εγκαταστάσεων και υποδομών μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ιδιωτικοποιούν την Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση.

Αυτές οι εξελίξεις διευρύνουν την «μαύρη» - ανασφάλιστη εργασία, κατακρεουργούν τις ελάχιστες θέσεις εργασίας για ναυτεργάτες με συνδικαλιστική οργάνωση, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κοινωνικοασφαλιστική προστασία, τορπιλίζουν την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση του ΝΑΤ σε βάρος των δικαιωμάτων της ναυτεργατικής οικογένειας.

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου σε συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα, να καλύψει με 24ωρη απεργία τους εργαζόμενους στο λιμάνι και με 24ωρη Πανεργατική Απεργία, σε περίπτωση κλιμάκωσης της απεργίας από πλευράς των ναυτεργατών.

Επίσης σε σύσκεψη φορέων που έγινε το Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο χώρο του Εμπορικού Λιμανιού, την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ στις 5.30 το απόγευμα.
 
Στη σύσκεψη πήραν μέρος:

- Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
- Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Λέσβου
- Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου,
- Αγροτικός Σύλλογος Κάπης
- Αγροτικός Σύλλογος Μανταμάδου
- Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου (Παράρτημα ΟΓΕ)
- Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών
- Συνδικάτο Οικοδόμων Λέσβου
- Συνδικάτο Επισιτισμού
- Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
- Σωματείο Λιμενεργατών
- Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου
- Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Λέσβου
- Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου
- Σύλλογος Τριτέκνων Λέσβου
- Συνταξιούχοι του Δημοσίου
                                

Καλούμε τα Σωματεία Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα, τους μαζικούς φορείς του νησιού και γενικά τους εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες ΕΒΕ, αγρότες, νέους και νέες, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ, 5.30 το απόγευμα, στο χώρο του Εμπορικού Λιμανιού.
 
 ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: