Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ

Οι συμπάθειες δεν κρύβονται...
Ως blog είχαμε και θα έχουμε βαθιά εκτίμηση και συμπάθεια στην Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα.
 
 
Την πρώτη γυναίκα επικεφαλής ελληνικού κόμματος, αν αυτό λέει κάτι σε κάποιους....
Την συντρόφισσα που μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη κράτησαν όρθιο το Κ.Κ.Ε. σε εποχές που τα ποντίκια εγκατέλειπαν το σκάφος προκειμένου να κάνουν...  καριέρα ρευστοποιώντας στο "αστικό χρηματιστήριο"  τις "αγωνιστικές" τους "περγαμηνές".
 
 
Αλέκα Παπαρήγα: Η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος
Η Αλέκα Παπαρήγα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου του 1945. Γονείς της ήταν ο Νίκος και η Κική Δρόσου. Σπούδασε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ μιλά Αγγλικά και Ρωσικά.
 
Εργάστηκε επί 8 χρόνια ως υπάλληλος σε λογιστήρια επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα.
Το 1961 συμμετείχε στο Κίνημα Ειρήνης και στη μαθητική οργάνωση της νεολαίας της Ε.Δ.Α.. Παίρνοντας ενεργό μέρος σε διάφορες μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις, διετέλεσε συνδικαλιστικό στέλεχος στη παναθηναϊκή μαθητική οργάνωση που συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών αγώνων.
Yπήρξε μέλος του γραφείου της οργάνωσης της νεολαίας της Ε.Δ.Α. και γραμματέας και μέλος του γραφείου Σπουδάζουσας της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.
Το 1968, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, οργανώθηκε στο Κ.Κ.Ε. και δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων. Συνελήφθη από τη χούντα των συνταγματαρχών και κρατήθηκε επί 4 μήνες.
Το 1974, έγινε μέλος του γραφείου της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθηνών και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στο γυναικείο κίνημα.
Υπήρξε μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και συμμετείχε στη διοργάνωση εκδηλώσεων για το Διεθνές Έτος της Γυναίκας, ενώ μέχρι το 1981, συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, του Ο.Η.Ε., σε διεθνείς θεωρητικές συναντήσεις κ.ά..
Το 1978, στο 10ο Συνέδριο του Κ.Κ.Ε., εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και το 1986 μέλος του Πολιτικού Γραφείου.
Στις 27.2.1991, στο 13ο Συνέδριο του Κ.Κ.Ε., εξελέγη γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, θέση στην οποία επανεξελέγη ομόφωνα κατά το 15ο Συνέδριο του Κ.Κ.Ε. (26.5.1996).
Είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το αξίωμα της γενικής Γραμματέως στην Κεντρική Επιτροπή του Κ.Κ.Ε. και η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα.
Συγγραφέας βιβλίου για τη χειραφέτηση και την απελευθέρωση της γυναίκας.
 
aristeri poria

 

Σχόλιο που βρήκαμε στο  fb και προσυπογράφουμε:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ, ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΤΟΝ ΙΣΙΟ ΛΟΓΟ, ΤΗΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ,... ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ... ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΕΚΑ ΤΗΝ ΣΕΜΝΗ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ!!!!!!! ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ, ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ... ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΨΥΧΗ, !!!!!!!!!!
ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: