Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Σταύρου Τάσσου με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών και περιοδεία στην αγορά της Μυτιλήνης

Συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο του παραρτήματος Λέσβου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών είχε ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, το Σάββατο 21 Μάρτη, στα γραφεία της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.  
Στη συνάντηση άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρέλαβε υπόμνημα με κατάλογο θεμάτων που τους απασχολούν. Ο βουλευτής τόνισε ότι, «το ΚΚΕ τους αντιμετωπίζει σαν εργαζόμενους και στηρίζει τα αιτήματα τους, για μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Για την επαναφορά των μισθών και των συντάξεών τους στην προ κρίση κατάσταση, για αυξήσεις και εξισώσεις μισθών και συντάξεων προς τα πάνω και όχι μειώσεις προς τα κάτω».

Στη συνέχεια κλιμάκιο κομματικών μελών με επικεφαλής το βουλευτή περιόδευσε στην αγορά της Μυτιλήνης όπου και έγινε αποδέκτης των έντονων προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους καταστηματάρχες.


«Είμαστε αναγκασμένοι να κλείσουμε. Τα χρέη μας έχουν γίνει θηλιά που καθημερινά σφίγγει. Δε μπαίνει άνθρωπος στα μαγαζιά μας. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση…». Ήταν τα πιο ήπια παράπονα που έκαναν στο βουλευτή ο οποίος τους τόνισε ότι αν δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αν δε γίνουν μια γροθιά με τους εργάτες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε «εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά» και να αντιπαλέψουν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, ας μην περιμένουν να τους χαριστεί από κανέναν τίποτα. Γιατί, Όπως τόνισε στόχος αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετούν οι κυβερνήσεις, παλιές και νέες της χώρας μας, μέσα στη λυκοσυμμαχία που λέγεται ΕΕ, είναι να χτυπήσουν εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, να ξεκληρίσουν τη μικρομεσαία αγροτιά,  ώστε να βγάλει όσο το δυνατό περισσότερα κέρδη το μεγάλο κεφάλαιο.

αναδημοσίευση από empros.net
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: