Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας - Φούρνων για τον αγώνα των ναυτεργατών του πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» της εταιρείας NEL LINES

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ και ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ)  ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας  Φούρνων καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου να δηλώσουν αλληλέγγυοι και να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών του πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» της εταιρίας NEL LINES.
Το συγκεκριμένο πλοίο από την Πέμπτη 5 Φλεβάρη βρίσκεται δεμένο στο λημάνι του Καρλοβάσου Σάμου λόγω μηχανικής βλάβης (εν πλω με μεγάλο κίνδυνο για τους επιβαίνοντες και το πλήρωμα).


Από την Πέμπτη 19 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι του πλοίου προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας μέχρι να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους. Από την άλλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεσμευμένη στην στρατηγική της Ε.Ε. για την θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, καλύπτει πλήρως την ΝΕΛ και συνολικά τους εφοπλιστές και συνεχίζει κανονικά την επιδότηση τους με ζεστό χρήμα. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας, την περασμένη βδομάδα η ΝΕΛ πήρε ως επιδότηση άλλα 287.000 ΕΥΡΩ.
Απαιτούμε:
· Την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των ναυτεργατών του πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» αλλά και των εργαζομένων σε όλα τα πλοία.
· Σύχρονα και ασφαλή πλοία με φθηνό εισιτήριο, δωρεάν για τις ευπαθείς ομάδες.
· Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων με Πειραιά και σύνδεση με Θεσσαλονίκη.
· Απαιτούμε από το αρμόδιο Υπουργείο να συμβάλει ώστε να καταβληθούν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα των ναυτεργατών και άμεσα να μεριμνήσει για τους ίδιους και τις οικογένειές τους όπως: πάγωμα δανείων, χαρατσιών, ΕΝΦΙΑ, ρεύμα κ.α.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
· Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και αφήνουν ασύδοτους τους εφοπλιστές.
·         Αποκλειστικά δημόσιες Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: