Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

H ΚΟ Θερμής για το «Σάρλιτζα Παλλάς»

Την πλήρη εγκατάλειψη των ιαματικών λουτρών και του «Σάρλιτζα Παλλάς» στη Μυτιλήνη, καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Θερμής του ΚΚΕ. 

Απαιτεί την επαναλειτουργία των ιαματικών λουτρών με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους και εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στην προοπτική να περάσουν τα λουτρά σε χέρια ιδιωτών. 

Επισημαίνει ωστόσο ότι «για να είναι όμως ελεύθερη και δωρεάν η πρόσβαση σε όλους, πρέπει να εξασφαλισθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας των πηγών, μια που κάθε επιχειρηματίας θα κυνηγά το κέρδος και επομένως ο κόσμος θα πληρώνει εισιτήριο. Αυτό σημαίνει πως τα λουτρά πρέπει να περάσουν και να μείνουν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του κράτους ή του δήμου ή της περιφέρειας και να λειτουργούν με συντεταγμένους υπαλλήλους τους. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει σε όλο τον κόσμο που θέλει, να έρχεται στα λουτρά και, εφόσον θα είναι δωρεάν, να καταναλώνει και κάποια -έστω λίγα- χρήματα στα μαγαζιά της περιοχής».

Καλεί «τους κατοίκους της Θερμής να μη γίνουν -χωρίς να το θέλουν- βαποράκια των επιχειρηματιών και να προωθήσουν μια λύση που καμιά βελτίωση δεν θα φέρει στην οικονομία των χωριών και να παλέψουν για ιαματικά λουτρά αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, ελεύθερα για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: