Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματοβιοτεχνών- Εμπόρων Χίου: Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης εδώ και τώρα!

Ξεσηκωμός! Κατεδαφίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση!
Όλοι στην απεργία στις 4 Φλεβάρη,10 πμ στην είσοδο Απλωταριάς, με το ΠΑΜΕ 
 
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι, δεν φτάνει η εξοντωτική φορολογία και τα χαράτσια που πληρώνουμε. Δεν φτάνει η αναδουλειά και τα χρέη που διογκώνονται. Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να δώσει τη χαριστική βολή και στην Κοινωνική Ασφάλιση, με σοβαρές συνέπειες στη ζωή των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των συνταξιούχων, αν δεν συναντήσει τη μαζική καταδίκη και το λαϊκό ξεσηκωμό.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νέο σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, συμπληρώνει και επεκτείνει τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους. Παγιώνει τις δραστικές μειώσεις στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, που επιβλήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Προχωράει στο ξήλωμα κάθε κατάκτησης που έχει απομείνει.

Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης εδώ και τώρα.

Λένε ψέματα ότι επιδιώκουν τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος. Κρύβουν ότι τα αποθεματικά των ταμείων καταληστεύτηκαν από το μεγάλο κεφάλαιο με την συνδρομή των κυβερνήσεων για δεκαετίες (τουλάχιστον 48 δισ. στον ΟΑΕΕ). Κρύβουν ότι η διαρκώς μειωμένη κρατική χρηματοδότηση οδήγησε τα ταμεία στην ασφυξία.

Έχουν στόχο να διαλύσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης μετατρέποντάς την σε ατομική υπόθεση.
Υλοποιούν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τη χρόνια απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου που ζητούν να απαλλαχθούν από το "αγκάθι" της Κοινωνικής Ασφάλισης και να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της κερδοφορίας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών.

Λένε ψέματα ότι οι αλλαγές είναι κοινωνικά δίκαιες. Αυτοί που φόρτωσαν με δυσθεώρητα χρέη τους αυτοαπασχολούμενους, γιγαντώνοντας τα αδιέξοδά τους (με τη φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ, την προκαταβολή φόρου, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, το 23% ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης κ.τλ.), που δρομολογούν την επιτάχυνση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, μιλάνε τώρα για μείωση εισφορών για τα χαμηλά εισοδήματα.

Κρύβουν όμως ότι με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με βάση το εισόδημα, και με δραστικά μειωμένα τα ποσοστά αναπλήρωσης, με την ενοποίηση των ταμείων από την οποία έχουμε πικρή πείρα από το παρελθόν, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων οδηγείται σε συντάξεις πείνας και κοινωνικές παροχές ψίχουλα.

Από την επίθεση δεν εξαιρούνται ούτε οι τωρινοί συνταξιούχοι, αφού στο νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων σύντομα θα προσαρμοστούν και αυτοί.

Τα επιχειρήματα τους είναι υποκριτικά και παραπλανητικά, για να περιορίσουν τις αντιδράσεις. Το έκτρωμα της κυβέρνησης ούτε βελτιώνεται, ούτε εξανθρωπίζεται.

Συνάδελφοι,-σες, η Κοινωνική Ασφάλιση έχει ζωτική αξία για μας και τις οικογένειες μας και δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν. Οι πληγές που θα αφήσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης θα είναι βαριές και μόνιμες, αν δε συναντήσουν το μαζικό ξεσηκωμό μας. Έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε εμπόδια στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τέλους μαζί με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΒΕΕ-ΕΣΕΕ και άλλων φορέων, υπονομεύουν και αποπροσανατολίζουν την πάλη για μια ακόμη φορά με τις θέσεις τους και την τακτική τους. Προσφέρουν χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, υιοθετώντας τα επιχειρήματά της περί μη βιωσιμότητας των ταμείων. Αποκρύπτουν τις αντιδραστικές αλλαγές που επιδιώκονται στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Με τη συμμετοχή τους στη διαβούλευση και τις δήθεν "διορθωτικές" προτάσεις που καταθέτουν, διευκολύνουν την κυβέρνηση να ελιχθεί για να προωθήσει τους γενικότερους στόχους της.

Υψώνουμε τοίχος αντίστασης. Οργανώνουμε την πάλη μας στα σωματεία, στις Επιτροπές Αγώνα, σε κάθε πόλη, σε κάθε κλάδο και γειτονιά. Δυναμώνουμε τη Λαϊκή Συμμαχία. Είναι στο δικό μας χέρι να τους σταματήσουμε. Διεκδικούμε:
-Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
-Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
-Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3 των εξόδων του ταμείου.
-Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωσή τους.
-Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
-Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 ευρώ.
-Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. Μακρόχρονη ρύθμιση, δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του εισοδήματος.
-Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και Πρόνοια.
-Κατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.
-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
-20.000 ευρώ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Απαιτούμε: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το σχέδιο λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Επιτροπή Αγώνα επαγγελματοβιοτεχνών- εμπόρων
Βερνιώτου Άννα, ελεύθερος επαγγελματίας
Γεωργιακώδης Πέτρος, ελεύθερος επαγγελματίας
Ζήσιμος Στέλιος, ελεύθερος επαγγελματίας
Κούνουπας Γιάννης, Συνταξιούχος επαγγελματίας
Παληός Γιάννης, ελεύθερος επαγγελματίας
Ταξείδης Ευθύμης, ελεύθερος επαγγελματίας
Φλουράς Γιώργος, ελεύθερος επαγγελματίας
Χρυσάφης Μπάμπης, έμπορος

Δεν υπάρχουν σχόλια: