Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Στ. Τάσσος: Το ΚΚΕ στηρίζει τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών (VIDEO)

Η παραπομπή της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στις ελληνικές καλένδες και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καυτηριάστηκε στη συνεδρίαση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών όπου έγινε ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ).

 

Το ΚΚΕ στηρίζει τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος Σταύρος Τάσσος. Επισήμανε ταυτόχρονα ότι κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν αντιστάθηκαν όλες οι δυνάμεις καθώς υπήρχαν και εκείνες που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές όπως ήταν οι Χίτες και οι ταγματασφαλίτες, ενώ τόνισε ότι η επίσημη πολιτική της ΕΕ είναι η θεωρία των δύο άκρων, δηλαδή της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Τόνισε ακόμα πως αυτοί που έκαναν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είναι οι ίδιοι που αιματοκυλούν την περιοχή μας, δημιουργούν καραβάνια προσφύγων και προετοιμάζουν το έδαφος για γενικευμένο πόλεμο.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης ανέφερε πως και η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, έχει την ίδια στάση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν έχει το θάρρος να προβεί σε μια ρηματική διακοίνωση προς τη Γερμάνια, στέλνοντας έτσι στις ελληνικές καλένδες τη λαϊκή διεκδίκηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: