Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ: «Go Back NATO !»

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την παρουσία της νατοϊκής αρμάδας στο Αιγαίο. Τονίζει την ανάγκη έντασης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ώς μόνη πραγματική λύση για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, αλλά και για την ολοένα και εντεινόμενη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, υπενθυμίζοντας ότι: «Στο νησί αυτό των αγωνιστικών παραδόσεων, ειπώθηκε το ιστορικό "Go Back" για πρώτη φορά στους Άγγλους ιμπεριαλιστές το 1944. Τώρα ήρθε η ώρα να το επαναλάβουμε: "Go Back ΝΑΤΟ!"».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Με πρόσχημα το Προσφυγικό, το ΝΑΤΟ προωθεί εκ του συστάδην τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ για την περιοχή, που έχουν ενταθεί μετά και την εμπλοκή της Ρωσίας και τελευταία και της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας. Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστιες, καθώς με τη σύμφωνη γνώμη της νομιμοποιεί την κάθοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, εμπλέκοντας ακόμη πιο βαθιά τη χώρα μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 

Ο λεσβιακός λαός γνωρίζει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας ειρήνης και ασφαλείας για τη χώρα μας, αλλά παράγοντας αποσταθεροποίησης, πόσο μάλλον όταν το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Εξάλλου, είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που, αφού προκάλεσαν τον πόλεμο στη Συρία εξοπλίζοντας το "Ισλαμικό Κράτος", χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για την "ανθρωπιστική κρίση". 

Καλούμε το λεσβιακό λαό να ενισχύσει την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, καθώς είναι και ο μόνος που μαζί με τους άλλους λαούς της περιοχής, μπορεί να ακυρώσει την ιμπεριαλιστική απειλή.

Στο νησί αυτό των αγωνιστικών παραδόσεων, ειπώθηκε το ιστορικό "Go Back" για πρώτη φορά στους Άγγλους ιμπεριαλιστές το 1944. Τώρα ήρθε η ώρα να το επαναλάβουμε: "Go Back ΝΑΤΟ"!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: