Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ : Η πολιτική της ΕΕ οδηγεί στο μαζικό εγκλωβισμό χιλιάδων απελπισμένων προσφύγων στην Ελλάδα

Στη συζήτηση  για τα "Συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2016" παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, τονίζοντας τα παρακάτω: 

"Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι η εφαρμογή των επικίνδυνων αποφάσεων του Συμβουλίου κι όχι η παραβίασή τους έχει οδηγήσει στο μαζικό εγκλωβισμό χιλιάδων απελπισμένων προσφύγων στην Ελλάδα. 

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τις συστάσεις  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 12/2, που εφαρμόζοντας τη Σένγκεν, προβλέπουν συνοριακούς ελέγχους, δίνοντας πράσινο φως για όλα: κλειστά σύνορα, φράχτες, πλαφόν προσφύγων, ξεδιάλεγμα όσων έχουν τις "προδιαγραφές" φτηνού εργατικού δυναμικού για τα μονοπώλια, με κατάσχεση των όποιων υπαρχόντων τους κι απελάσεις των υπόλοιπων. Αυτή είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα που φέρνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αιτία της προσφυγιάς. 

Κι από πάνω, με τη συμφωνία και της ελληνικής κυβέρνησης, ο "λύκος" ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενθαρρύνοντας  την προκλητικότητα της Τουρκίας. Αυτοί είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.  Στα δεσμά τους οι λαοί βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο. 

Συνεπώς απαιτείται διαρκής λαϊκή πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στήριξη των ξεριζωμένων σε αντιπαράθεση με τις ρατσιστικές φασιστικές δυνάμεις και διεκδίκηση μέτρων για απευθείας μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στα κράτη τελικού προορισμού τους". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: