Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για την "απάντηση" του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου


Σχετικά με την «απάντηση στην Ομοσπονδία αγροτικών Συλλόγων Λέσβου» από το Αγροτικό Γραφείο Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, που είδε το φώς της δημοσιότητας, έχουμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

1) Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να ανοίξουμε μόνιμο «πόλεμο» με κανένα κόμμα. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των αιτημάτων που θεωρούμε δίκαια και αυτό μας το δικαίωμα δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν.

2) Αν θέλει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύει πως οι αγροτικές κινητοποιήσεις στηρίζουν την κυβέρνηση στην τακτική της με την «τρόικα» και δεν καταγγέλλουν την πολιτική και της κυβέρνησης και της Ε. Ε. που έχει φτάσει τους αγρότες μας σε αυτό το χάλι, δικαίωμά της να το πιστεύει. Αλλά αφού περιοδεύουν στα χωριά του νησιού μας ας ρωτήσουν τους αγρότες αν πράγματι βγήκαν στους δρόμους με σκοπό να στηρίξουν τη κυβέρνηση ή για κάτι άλλο;

3) Αντιπαρερχόμαστε την αναφορά στα «καλά» μέτρα για το ασφαλιστικό και φορολογικό που αναφέρεται στην «απάντηση». Είναι  σαν να ακούμε τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στα διάφορα κανάλια - το τελευταίο τρίμηνο – στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να κάνουν το μαύρο άσπρο για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

4) Ψεύδεται ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου όταν μας καταλογίζει αίτημα για 40.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε αγρότη. Το αρχικό αίτημα ήταν για 30.000 οικογενειακό αγροτικό εισόδημα αφορολόγητο και στη συνέλευση των 69 μπλόκων στη Νίκαια έγινε 12.000 ατομικό αφορολόγητο συν 3.000 για κάθε παιδί. Αυτό είναι το αίτημα που παλεύουμε.


5) Όλες τις θέσεις μας και τα αιτήματά μας μαζί και αυτά που αφορούν μόνο τους αγρότες της Λέσβου και στα οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, η κυβέρνηση τα γνωρίζει πολύ καλά. Η Ομοσπονδία μας τα έχει επιδώσει πολλές φορές. Τελευταία φορά θυμίζουμε στη μεγάλη Παναγροτική Παλλεσβιακή κινητοποίηση στις 29/01 στο Γ. Γ. του Υπουργείου Αιγαίου. Εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου - που έλαμψε με την απουσία του από τη κινητοποίηση υπαινίσσεται ότι ο Γ. Γ. του Υπουργείου Αιγαίου δεν ενημέρωσε - ως όφειλε – τον αρμόδιο υπουργό και τον Πρωθυπουργό, μας είπε ψέματα και τα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. Άλλωστε το ότι ο Πρωθυπουργός δέχτηκε μόνο μια μικρή ομάδα εκπροσώπων από τα 69 μπλόκα της συνέλευσης της Νίκαιας, αυτό έγινε με δική του ευθύνη.

6) Άλλο πράγμα οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών, που είναι επί της ουσίας αγροτικές επιχειρήσεις και άλλο πράγμα το αγροτικό κίνημα που εκπροσωπείται από τους αγροτικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες. Αν αυτό το απλό πράγμα  δεν μπορεί να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου  έ, ας μη μας δίνει και μαθήματα για το πώς θα αναβαθμισθούν οι συλλογικές οργανώσεις του αγροτικού κόσμου της Λέσβου. Αν έκανε τον κόπο να μετρήσει πόσες ανοιχτές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις και σε πόσα χωριά έχουν γίνει στο νησί μας τους τελευταίους 4 μήνες, με ευθύνη της Ομοσπονδίας και των αγροτικών συλλόγων, θα απέφευγε να πατήσει τέτοια πεπονόφλουδα.

7) Τέλος δεν επιχαιρόμαστε για όσα κάνει ο Βουλευτής σας. Λυπούμαστε γιατί δεν ήταν μαζί μας στους αγώνες μας. Ήταν μακριά μας. Και με τις δηλώσεις του ήταν, για να ακριβολογούμε, απέναντί μας. Γι’ αυτό και χαρακτηρίσαμε μελανή τη σελίδα που έγραψε στην ιστορία του αυτή τη περίοδο.

Όσο για την τελευταία σας πρόταση, σχετικά με «πρακτικές που προσιδιάζουν με τακτικές στελεχών της Χρυσής Αυγής» τη θεωρούμε μεγάλο σας ατόπημα. Αν είναι κάθε αγρότης που βρίσκει το θάρρος να σας επικρίνει πρόσωπο με πρόσωπο για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης να τον θεωρείτε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, έ τότε έχετε ξεφύγει από τη γη. Ζείτε κάπου στο διάστημα. Και, δυστυχώς, φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα προσγειωθείτε.

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου
Μυτιλήνη, 17/03/2016

www.24-ores.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: