Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ψήφισμα των Σωματείων Εργαζομένων της Λήμνου για το Νοσοκομείο Λήμνου και Υγεία - Πρόνοια

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λήμνου καταγγέλλουν με ψήφισμά τους το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, το Σωματείο Οικοδόμων Λήμνου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Λήμνου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λήμνου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, η ΕΛΜΕ Λήμνου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λήμνου

Όπως σημειώνουν, εδώ και ενάμιση χρόνο δεν υπάρχει μόνιμος παθολόγος, υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, υπολειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής και πλέον χωρίς μόνιμο αναισθησιολόγο. Τα κενά ιατρών είναι μεγάλα και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.


Απαιτούν:

- Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως και επαρκώς χρηματοδοτούμενο από το κράτος και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας.
- Άμεση λειτουργία με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής, του Χειρουργείου και της Μονάδας Τεχνητού νεφρού, νευραλγικών τομέων του Νοσοκομείου του νησιού. Εδώ γεννάται και το ερώτημα αν είναι σύννομη η «λειτουργία» Παθολογικής Κλινικής χωρίς κανέναν παθολόγο του ΕΣΥ.
- Άμεση κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο του νησιού και στα Αγροτικά Ιατρεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, με εξασφάλιση 24ωρης λειτουργίας.
- Να δοθούν κίνητρα ώστε να εκδηλώνουν ενδιαφέρον, να έρχονται και να παραμένουν οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο του νησιού.
- Σύγχρονη και δωρεάν πρόληψη και ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλες και όλους, ασφαλισμένους και μη, Έλληνες και αλλοδαπούς.
- Άμεσα να αντικατασταθεί ο προβληματικός ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και τα μηχανήματα του νοσοκομείου και να εφοδιαστεί με τα αναγκαία μηχανήματα που λείπουν.
- Να επανέλθει το Νοσοκομείο Λήμνου στο προηγούμενο καθεστώς. Να καταργηθεί η διοικητική του υπαγωγή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
- Να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του Νοσοκομείου ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νησιών.

Συνημμενα Αρχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: