Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ο ηλίθιος Πάγκαλος

Τον χαρήκαμε πάλι τον κ. Πάγκαλο με τους προβληματισμούς του. Για την ραδιοφωνική συνέντευξή του στο ΒήμαFM λέω. Εβδομήντα οκτώ ετών και εκατόν εβδομήντα οκτώ οκάδων άνθρωπος και συνεχίζει να παραμένει ανήσυχος. Και τσαμπουκάς. "Θα τον χτυπάω κάτω σαν χταπόδι μέχρι να πεθάνει" είπε, αναφερόμενος στον Τσίπρα. Μέχρι να πεθάνει όχι αυτός που είναι 78 αλλά ο Τσίπρας που είναι 42 σκάρτο. Άφεριμ.
Εκείνο που μ' άρεσε περισσότερο, όμως, είναι που, μιλώντας για τους πρόσφυγες, επεξεργάστηκε την ιδέα του Πορτοσάλτε περί εμπλοκής του στρατού: "Στην Ειδομένη, διατρέχουν κίνδυνο (σ.σ.: οι πρόσφυγες), υπάρχουν άρθρα του Ποινικού Κώδικα για την έκθεση του συνανθρώπου σε κίνδυνο, έχει βαρύτατη ευθύνη η κυβέρνηση γι’ αυτά που κάνει, για την αδιαφορία της, για την έλλειψη μέτρων. Γιατί δεν πάει ο Στρατός να τους μαζέψει και με τη βία να τους πάει στα στρατόπεδα; Εκεί που υπάρχουν οι συνθήκες για να ζήσουν τα παιδάκια αυτά, ομαλά, έχει ρουχαλάκια, έχει ντους, έχει ζεστό φαΐ και κρεβάτι... Να εκκενωθεί η Ειδομένη δια της βίας, να πάει ο Στρατός και να εκκενώσει την Ειδομένη."

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος επιπλήττει τον Άκη Τσοχατζόπουλο: "Μόνος σου τα έφαγες, ρε;"
Ας αφήσουμε την πλάκα κατά μέρος γιατί τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν από τα πλαίσια της γραφικότητας και γίνονται επικίνδυνα. Αυτός ο καραγκιόζης, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών υπουργός εξωτερικών της χώρας και αντιπρόεδρος κυβέρνησης, ισχυρίζεται ότι παραβιάζεται ο Ποινικός Κώδικας και αναρωτιέται γιατί δεν πάει ο στρατός να μαζέψει με την βία τους πρόσφυγες και να τους μαντρώσει σε στρατόπεδα, χωρίς να εξηγήσει μερικές βασικές λεπτομέρειες:
 - (α) Ποιά ακριβώς ποινικά αδικήματα συντελούνται στην Ειδομένη; Προσωπικά, δεν είμαι νομικός αλλά το μόνο αδίκημα που μπορώ να διαπιστώσω (κι αυτό με κάμποσο παρατράβηγμα) είναι το "ελεύθερο κάμπινγκ", το οποίο τιμωρείται με κράτηση (όχι φυλάκιση!) μέχρι 6 μήνες (Ν.4055/2012).
- (β) Αν δεχτούμε ότι αυτό το "ελεύθερο κάμπινγκ" εκθέτει τους πρόσφυγες σε κίνδυνο, τι πρέπει να πούμε για τους αμέτρητους πλέον άστεγους που κοιμούνται όπου βρίσκουν και χωρίς σκηνή; Οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε ο κ.Πάγκαλος, δεν είχαν "βαρύτατη ευθύνη" για την αδιαφορία τους στα προβλήματα των αστέγων;
- (γ) Με ποια δικαιολογία θα πάει ο στρατός να μαζέψει τους πρόσφυγες με την βία; Σύμφωνα με το πρώτο άρθρο τού Γενικού Κανονισμού Υπηρεσίας στον Στρατό, "αποστολή του Στρατού είναι να εξασφαλίζει την άμυνα της Χώρας, να υπερασπίζει την Εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας". Άρα, για να πάει ο στρατός να μαζέψει τους πρόσφυγες, αυτοί πρέπει να απειλούν την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα. Ως και οι πραξικοπηματίες τού 1967 την εθνική ανεξαρτησία επικαλέστηκαν για να δικαιολογήσουν την στρατιωτική επέμβασή τους. Κινδυνεύει η εθνική ανεξαρτησία μας από τους πρόσφυγες, κ.Πάγκαλε;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάγκαλος λέει ηλιθιότητες. Εκτός από το περίφημο "μαζί τα φάγαμε", το οποίο του έχει εξασφαλίσει μόνιμη θέση στο πάνθεον των ηλιθίων, έχει πει κι έναν σωρό άλλα ωραία και αξιομνημόνευτα, όπως:
 
- "Έχω αγωνία για την οικονομική κατάσταση. Φόρους χρωστάω, βιάζομαι να πουλήσω. Αν μπορούσα να πουλήσω μερικά ακίνητα... Δεν έχω να πληρώσω ΕνΦΙΑ..." (συνέντευξη στο ΒήμαFM και πάλι-2015). Οποία λεπτότης να λες σε έναν λαό ανέργων και απελπισμένων πως θες να πουλήσεις "μερικά ακίνητα"...
 
- "Τί είναι οι αγαναχτισμένοι; Ένα μείγμα από φασίστες, κομμουνιστές και μαλάκες" (συνέντευξη στο γαλλικό Κανάλι 5-2011).
 
- "Η δημοκρατία αποκαταστάθηκε, όχι το 1974 όπως νομίζουμε, αλλά το 1981, με την εκλογή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ" (από το βήμα της βουλής-2011).
 
- "Όταν στο δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη, επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή. Ξέρει ότι ποτέ δεν πρόκειται να απολυθεί..." (υπερθεματίζοντας τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων σε δελτίο ειδήσεων του Μέγκα-2010).
 
- "Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας" (συνέντευξη στην ΝΕΤ-2010). Απ' αυτόν τον αντιπαραγωγικώτατο κλάδο ζητάει τώρα να καθαρίσει την Ειδομένη με την βία.
 
- "Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν" (από ομιλία του στην Οξφόρδη-2010).
 
- "Ένα μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία" (από την ίδια ομιλία, αναφερόμενος στους επαναστάτες του 1821!).
 
- "Θα φύγω απ' το ΠαΣοΚ αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου... έχει πολλά προτερήματα αλλά δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός... κάνει ανιστόρητες και αδιέξοδες επιλογές... για να κάνεις εξωτερική πολιτική πρέπει να έχεις στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας" (αλλεπάλληλοι "ύμνοι" προς τον Γιώργο Παπανδρέου, στην κυβέρνηση του οποίου το 2009 έγινε αντιπρόεδρος-2001).
 
- "Είμαι υπερήφανος για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Σημίτη στην υπόθεση Οτσαλάν" (περιττή διεκρίνηση σε δελτίο ειδήσεων του Μέγκα-1999).

Δημοσιογράφος: Σας προβληματίζει η επιστολή Σημίτη; - Πάγκαλος: Δε γαμιέσαι πρωί-πρωί... [Αξέχαστο! (2008)]
Θα μπορούσαμε να μιλάμε επί ώρες γι' αυτόν τον ηλίθιο, που το βράδυ των Ιμίων τον έψαχναν στον Χατζηνικολάου για να τον ειδοποιήσουν να πάει στο ΚυΣΕΑ, που πρότεινε να κουκουλώσουν την ιστορία λέγοντας πως την σημαία τής βραχονησίδας την πήρε ο αέρας, που δήλωσε στην Καθημερινή ότι "όσο πιο καθυστερημένος είναι ένας λαός, τόσο πιο μεγάλος είναι ο φετιχισμός του με τη σημαία", που συνετρίβη στις δημοτικές εκλογές τού 1994 από τον "κύριο Τίποτα", που... που... που..., αλλά θα σταματήσω εδώ. Άλλωστε, πάντοτε έτρεφα ιδιαίτερη ευαισθησία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, σαν τον κ.Πάγκαλο. Δεν μπορώ να οργιστώ μαζί τους.

Μπορώ, όμως, να οργιστώ με όσους δίνουν βήμα σε τέτοιους ηλίθιους. Και με όσους όχι απλώς ακούνε τις μαλακίες τους αλλά τις παίρνουν και στα σοβαρά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: