Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ: Κοινή ανακοίνωση ενάντια στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Κοινή ανακοίνωση για την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή εξέδωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η ΕΕΔΥΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, εκφράζοντας τη βαθιά τους ανησυχία και αγωνία για τις πρόσφατες εξελίξεις με την άμεση παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μοιραζόμενοι τα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας στους τρεις λαούς μας, δηλώνουμε με μια φωνή:

Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
Οι τελευταίες εξελίξεις με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τη "φύλαξη" των ελληνοτουρκικών συνόρων και της "αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών", επιβεβαιώνουν με αδιάσειστα στοιχεία ότι πρόκειται για κίνηση που χρησιμοποιεί το προσφυγικό πρόβλημα, για να εδραιώσει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο γενικότερων στοχεύσεων και ανταγωνισμών που σχετίζονται με την κατάσταση που διαμορφώνει ο πόλεμος στη Συρία και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στη Λιβύη και όχι μόνο.
Σοβαρότατο και εξαιρετικά επικίνδυνο βήμα επιδείνωσης της όλης κατάστασης αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ για εμπλοκή στο Αιγαίο με πρόσχημα την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών. Η υποκριτική απόφαση πάρθηκε ύστερα από κοινό αίτημα - πρόταση Ελλάδας - Τουρκίας - Γερμανίας - και οι πρώτες μέρες που κύλησαν επιβεβαιώνουν πως οι πραγματικοί λόγοι ήταν άλλοι.

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η ανάμειξη της Ρωσίας μετά από έκκληση της συριακής κυβέρνησης στον πόλεμο ενάντια στους λεγόμενους τζιχαντιστές, οι απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις σε Τουρκία, έχουν σχηματίσει ένα πολύ επικίνδυνο και απρόβλεπτο πολεμικό σενάριο στην περιοχή μας. Επιπρόσθετα και σε σύνδεση με αυτές τις εξελίξεις, η τραγωδία εκατοντάδων χιλιάδων καταδιωγμένων που εκτοπίστηκαν από τη βία και το φόβο και έγιναν πρόσφυγες και παλεύουν με τα κύματα στη Μεσόγειο, δημιουργεί πρόσθετες εφιαλτικές καταστάσεις για τους λαούς μας.
Τα τρία αντιιμπεριαλιστικά - φιλειρηνικά κινήματά μας έχουν εκτιμήσει τόσο στις τριμερείς μας συναντήσεις όσο και στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης ότι πίσω από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη δυστυχία, τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς, βρίσκονται τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για μια "Νέα Μέση Ανατολή" που υλοποιούν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από κοινού με αντιδραστικά καθεστώτα του Κόλπου, για τον έλεγχο των πηγών και δρόμων Ενέργειας και των σφαιρών επιρροής.
Οι κυβερνήσεις των χωρών μας, σε πλήρη αντίθεση με τις διαθέσεις των λαών μας, υποστηρίζουν ενεργά αυτά τα σχέδια, εμπλέκοντας τους λαούς μας σε επικίνδυνα τυχοδιωκτικά πολεμικά παιχνίδια. Οι ένοπλοι "ιεροί πολεμιστές" αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος αυτών των σχεδίων, που έρχονται να δικαιολογήσουν και να δώσουν το άλλοθι για κλιμάκωση των συρράξεων και τρομοκράτηση των λαών.

Συνεπείς στην πάλη μας για αποδέσμευση (Ελλάδα, Τουρκία) και μη ένταξη των χωρών μας (Κύπρος) στην πολεμική ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ, καταγγέλλουμε την παρουσία ΝΑΤΟικού στόλου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και απαιτούμε την άμεση αποχώρησή του.
 
Απαιτούμε επίσης:
  • Να σταματήσουν οι ξένες επεμβάσεις και οι πόλεμοι από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και όσων άλλων εμπλέκονται.
  • Να καταργηθούν ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία του Σένγκεν, μαζί με τη Frontex και τους άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ. Οχι στην καταστολή των προσφύγων από την ΕΕ στα σύνορα.
  • Απευθείας μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ.
  • Δημιουργία αξιοπρεπών και ανθρώπινων χώρων για υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων.
  • Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων στις τρεις χώρες, που με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων, παρέχουν υποδομές για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



Να σταματήσουν οι ξένες επεμβάσεις και οι πόλεμοι από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και όσων άλλων εμπλέκονται.
Να καταργηθούν ο κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία του Σένγκεν μαζί με τη Frontex και τους άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ. Όχι στην καταστολή των προσφύγων από την ΕΕ στα σύνορα.
Απευθείας μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ.
Δημιουργία αξιοπρεπών και ανθρώπινων χώρων για υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων.
Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων στις τρεις χώρες που με την σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων παρέχουν υποδομές για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Εμπορουπαλληλος
http://emporoupallilos.blogspot.gr/2016/03/blog-post_6.html