Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ

Και τι χρυσά που ήταν τα κουταλομαχαιροπίρουνα! Και τι χρυσοποίκιλτα που ήταν τα τραπεζομάντιλα! Και τι λαμπερά τα πρόσωπα του διεθνούς «τζετ σετ» που ταξίδευαν με τα αεροπλάνα της!

Όλα αυτά για την «Ολυμπιακή» του Ωνάση. Έτσι μας τα μετέδωσαν τα σχετικά ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών το Σαββατοκύριακο. Συνεπώς, τώρα που η εταιρεία πέρασε στα χέρια ενός άλλου ιδιώτη, του Βγενόπουλου, δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τις «ωραίες εποχές» του Ωνάση και να ευελπιστούμε στην αναβίωσή τους.
Μόνο που από όλο αυτό το «ρετρό» προπαγανδιστικό παπαγαλιστάν της ελεεινότερης υποστάθμης, «ξεχάστηκαν» μερικές «λεπτομέρειες».

Όπως, για παράδειγμα, ότι επί του προηγούμενου ιδιώτη, του Ωνάση, ο μεγιστάνας διεκδικούσε κατ' έτος κρατικές επιδοτήσεις ύψους 60 εκατ. δολαρίων, όταν με 68 εκατ. δολάρια μπορούσε το κράτος να αγοράσει ολόκληρη την «Ολυμπιακή»!
Ήταν τότε που ο ιδιοκτήτης της (Ωνάσης) είχε εξασφαλίσει ένα τσουβάλι προνομίων και φοροαπαλλαγών, από απαλλαγή δασμών για καύσιμα μέχρι απαλλαγή δασμών για την εισαγωγή... γραφομηχανών στα γραφεία της εταιρείας!
«Ξεχάστηκε», επίσης, ότι τότε ήταν, επί Ωνάση, που μέσα σε διάστημα 20 χρόνων συνέβησαν 4 αεροπορικά δυστυχήματα στην «Ολυμπιακή» με πάνω από 200 νεκρούς (σε αντιπαράθεση η κρατική «Ολυμπιακή» στα 33 χρόνια λειτουργίας της έχει αναδειχτεί σε συνώνυμο της ασφάλειας).
Αυτά δεν τα ακούσαμε στα άκρως «αντικειμενικά» ρεπορτάζ του κ. Χατζηδάκη (σ.σ.: συγνώμη, των καναλιών, θέλαμε να πούμε...).


του Ν. Μπογιόπουλου

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: