Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ RED BLOGGERS

Αναδημοσίευση από τη στήλη "Αφλουγιές στο Internet" της εφημερίδας Νέο Εμπρός, (Φ.811 - 4 Μαρτίου 2009):
Την προηγούμενη βδομάδα αναφερθήκαμε στην ομάδα των “Red Bloggers”(Κόκκινοι Μπλόγκερς). Νομίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να σας παρουσιάσουμε ορισμένα “δείγματα γραφής” για καθένα απ΄ αυτά τα ιστολόγια, έτσι ώστε να σχηματίσετε μια πρώτη άποψη για την δουλειά τους.
Θα κάνουμε “σεφτέ” με τα Red Blogs “Faros” (
http://faros.wordpress.com) και “Αν Ξαναγεννιόμουν” (http://hereverythinkpay.blogspot.com).

Όπως αναφέρει ο δημιουργός - διαχειριστής του blog Φάρος:
«
Πρώτη φορά ασχολούμαι με το ίντερνετ και ειδικά με μπλοκ. Γουστάρω αυτό το καιρό (είμαι συνταξιούχος προνομιούχος και καινούργιος) να ασχοληθώ και με κάτι χρήσιμο !!! Παραδείγματος χάριν με σκέψεις διάφορες και ό,τι προκύψει. Θα κάνω κρίσεις και σχόλια και θα βάζω κακίες και κακιούλες για όλα. Πολιτικά ιδίως αλλά όχι μόνο. Αργότερα θα ασχοληθώ ακόμα και με διηγήματα (θα γράψω ένα βιβλίο ίσως και δύο) και με παράξενους συλλόγους.Αυτά προς το παρόν …Υ.Γ. Το θέμα δεν είναι να είσαι κομμουνιστής, αλλά ΣΩΣΤΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ!!!
Επειδή βλέπω τελευταία αρκετές επισκέψεις εδώ, να συμπληρώσω ότι και φυσικά δεν έχω το αλάθητο και φυσικά δεν τα ξέρω όλα, απλά διαβάζω αρκετά, ακούω τις απόψεις όλων (με ενοχλούν μόνο οι υβριστικές σε μένα ή στην οικογένεια μου), και παρακολουθώ όλα τα μέσα ενημέρωσης στην πατρίδα μας, αλλά και έξω. Το κυριότερο, δεν διεκδικώ να πείσω κανέναν, να ενστερνιστεί τις δικές μου απόψεις …
»


Μέρος της αρχικής σελίδας του blog “faros

Ο ίδιος, γράφει στις 28 Φλεβάρη 2009:
Κοκορομαχίες διαχειριστών…
«Τελικά οι … ορθοβαδίζοντες (;) τον ευρωμονόδρομο έχουν πολύ πλάκα!
Πραγματικά βγάζουν πολύ γέλιο … Αυτή είναι η μία πλευρά, γιατί αν την όλη ιστορία την πάρουμε από την σοβαρή της σκοπιά, θα πρέπει ο λαός μας να τους πάρει με τις πέτρες !
Ας δούμε, λοιπόν, μερικές δηλώσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ:
- Η Ελλάδα θα προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα διά του πρωθυπουργού κ.
Κώστα Καραμανλή … (κυβερνητικός εκπρόσωπος).
- Ο πρωθυπουργός πηγαίνει εκεί ως θεατής, χωρίς σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένες
προτάσεις. (εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ).
- Ο Αλέκος Αλαβάνος κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή να είναι “παρών” και “όχι να
δηλώνει απλώς την παρουσία του” (”ελευθεροτυπία”).
Τώρα, όποιος νομίσει ή φανταστεί ότι υπάρχει συνεννόηση των ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ
για ταυτόσημες δηλώσεις, έ, τι να πω μπορεί να ΄χει και δίκιο!»

Ενώ, στις 27 του ίδιου μήνα αναφέρει:
«Νομίζω ότι είναι το πρώτο αμερικάνικο ανέκδοτο επί εποχής of Mr. Obama.
Αν όχι το πρώτο, τουλάχιστον το πιο σύντομο … πως θα λέγαμε “ένα σχολικό κουβαλούσε τούβλα”, ένα τέτοιο πράγμα:
Λοιπόν, το ανέκδοτο:
“ Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανησυχεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα ” !!!
υ.γ. εννοείται στις … άλλες χώρες !!!»

Αφιερωμένο στο Δημοκρατικό Στρατό Πελοποννήσου είναι το blog “Αν Ξαναγεννιόμουν” (
http://hereverythinkpay.blogspot.com).
Πραγματικά, πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια, μια ιστορική καταγραφή της δράσης του ΔΣ Πελοποννήσου όπου φωτογραφίες, βίντεο, ιστορικά ντοκουμέντα και αφηγήσεις του Αρίστου Ζούπινα δένονται αρμονικά και ξεδιπλώνονται σε αυτό το “ιντερνετικό βιβλίο”.
Ο δημιουργός του μας πληροφορεί σχετικά:
«..αυτό το Ιστολόγιο είναι χωρίς την έγκριση του Αρίστου Ζούπινα, που αναμφισβήτητα, θα αρνιόταν να δημοσιεύσω οτιδήποτε έχει σχέση με την ζωή του, όπως άλλωστε ταιριάζει σε κάθε αληθινό αγωνιστή. Αντίθετα θεωρώ υποχρέωσή μου να μεταφέρω τις αφηγήσεις του, που είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας και θα ζητούσα από εσάς εάν γνωρίζετε παρόμοιες ιστορίες να τις δημοσιεύσετε ώστε να φτιάξουμε κομμάτι - κομμάτι το παζλ εκείνων των ανθρώπων που πίστεψαν σ' αυτόν τον ανιδιοτελή Αγώνα και τον συνέδεσαν απόλυτα με τη ζωή τους....

Λίγα λόγια για τον Αρίστο
.......γεννήθηκε στην Μίνθη Ολυμπίας (Κωστομέρα) έβδομο παιδί, από εύπορη οικογένεια με πατέρα κομματάρχη του Λαϊκού Κόμματος, αντιδρούσε, όταν πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο της Ανδρίτσαινας επάνω στο μουλάρι, οι συμμαθητές του για να φθάσουν περπατούσαν ξυπόλητοι αρκετές ώρες και ρακένδυτοι.Η αντίδρασή του στην αδικία και η πάλη του για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, του "κόστισαν", διαμπερές τραύμα στον πνεύμονα και στο μηρό, τρεις καταδίκες σε θάνατο και 19 χρόνια φυλακής και βασανιστηρίων συνολικά....
Μ.Ζ»

Η αρχική σελίδα του blog “ Αν Ξαναγεννιόμουν

Μία από τις τελευταίες αναρτήσεις του (hereverythinkpay.blogspot.com), στις 19 Οκτώβρη 2008, είναι και η παρακάτω:
«Ο ΔΣ Πελοποννήσου, έπρεπε να δώσει άμεση λύση, όταν οι εκπρόσωποι-φορείς του επίσημου κράτος προς τα μέσα του καλοκαιριού του 1948, συγκεντρώθηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα, αφού τα Καλάβρυτα, η Χαλανδρίτσα, τα Κρέσταινα, ολόκληρη η ορεινή Ηλεία, Ολυμπία, Κόρινθος, Αργολίδα, Γορτυνία και όλες οι περιοχές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου είχαν περάσει εξ' ολοκλήρου στην κυριαρχία του.

Στα χωριά, στις ελεύθερες πια περιοχές όπου παρέμεινε ο κόσμος, δεν είχε γιατρούς και έτσι όταν αρρώσταινε, κατέφευγε σε μαντζούνια και γιατροσόφια, όπως επίσης και για τα παιδιά δεν υπήρχαν δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία. Έτσι ο Δημοκρατικός Στρατός, αναπληρώνοντας το κενό μετά τη διάλυση και την φυγή των εξουσιών, οργάνωσε τις ακόλουθες δομές του νέου Λαϊκού Επαναστατικού Κράτους
1. Λαϊκό Διδασκαλείο 2. Λαϊκό Γυμνάσιο 3. Ιατρική Σχολή 4. Λαϊκό Δικαστήριο 5. Λαϊκή Πολιτοφυλακή 6. Λαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση 7. Επιμελητεία 8. Κέντρα Πληροφοριών 9. Διαβιβάσεις 10. Σχολή Αξιωματικών 11. Σχολή Υπαξιωματικών 12. Στρατιωτική Δικαιοσύνη 13.Τύπος, τις οποίες θα δούμε αναλυτικά στις επόμενες αναρτήσεις».

Αυτά είναι δύο από τα Red Blogs, έπονται και άλλα και σας πληροφορούμε ότι είναι αρκετά…

του ψαχτήρ΄

Δείτε το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα (πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)


....



3 σχόλια:

Rocean είπε...

Τι σημαίνει "αφλουγιές"? Ματιές?

faros είπε...

Ευχαριστώ για τις αναφορές στο μπλογκ μου !

Την Καλημέρα μου !

Aristera είπε...

Rocean:
"Αφλουγιές" σημαίνει κοτσομπολιά, συζητήσεις.

Faros: Εμείς ευχαριστούμε