Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ

Τη δέσμευση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την άμεση καταβολή ενισχύσεων στους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου, έλαβε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης με Ερώτησή του στη Βουλή.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι «είναι ζήτημα μερικών ημερών για να ξεκινήσουν οι πληρωμές». Υποστήριξε ότι «υπάρχουν προβλήματα λόγω του ότι έχουν ενταχθεί πολλοί στο πρόγραμμα» και ότι υπάρχει πρόβλημα «ανεντόπιστων ελαιοτεμαχίων», αφού «με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ είναι απαραίτητη η διασταύρωση των εκτάσεων», ενώ «υπήρχε μια δυσκολία στην καταχώριση των στοιχείων στη μηχανογραφική υπηρεσία του υπουργείου».

Ανταπαντώντας, ο Στ. Σκοπελίτης επισήμανε ότι αποδέχεται τη δέσμευση του υφυπουργού σημειώνοντας πως «θέλω να πιστεύω ότι σε 3 μέρες οι αγρότες θα πάρουν τις επιδοτήσεις τους». Όμως - συνέχισε - «δε μας είπατε τίποτε για το τι μέτρα σκοπεύετε να πάρετε ώστε να μην ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα», αφού «δεν είναι δυνατόν να δέχονται οι υπηρεσίες σας τις αιτήσεις και ύστερα να ανακαλύπτουν προβλήματα, εκτός αν τα προβλήματα δημιουργούνται λόγω των διαθέσιμων πόρων του προϋπολογισμού, για τους οποίους δε φταίει ο αγρότης».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου, σημείωσε ότι «έχουν τεράστια προβλήματα στη διάθεση της παραγωγής», αναφέροντας ενδεικτικά πως «δίνονται ποσότητες βιολογικού λαδιού σε τιμές συμβατικού». Τέλος επισήμανε, συνολικά για τις επιδοτήσεις: «επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι κάθε άλλο παρά προοπτική δίνουν στην αγροτική παραγωγή της χώρας και κάθε άλλο παρά στηρίζουν το εισόδημα του μεσαίου αγρότη».


...

Δεν υπάρχουν σχόλια: