Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

Την πληρωμή των όποιων αποζημιώσεων και επιδοτήσεων μέχρι το καλοκαίρι ξαναδιαλάλησε χτες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό. Αναφέρθηκε επίσης στην προώθηση του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (Δ΄ ΚΠΣ) και στον εθνικό διάλογο για τη γεωργία.

Με άλλα λόγια, δεν ειπώθηκε τίποτα απολύτως που να έχει να κάνει με τα πραγματικά προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και την επίλυσή τους.
Δεν ειπώθηκε τίποτα που να αφορά στη στήριξη του εισοδήματος των αγροτοκτηνοτρόφων και στην εξασφάλιση τιμών επιβίωσης. Η κυβέρνηση εκεί που δείχνει την προσήλωσή της είναι οι αντιαγροτικές επιταγές της ΕΕ και οι προσταγές των πολυεθνικών και των παραρτημάτων τους.
Όσον αφορά τους κτηνοτρόφους και την όλη κατάσταση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρκέστηκε να αναφέρει γενικώς ότι τα προβλήματα στην κτηνοτροφία είναι πολλά και ότι η κυβέρνηση θα τα προσεγγίσει.

Ανέφερε ότι πρόβλημα υπάρχει σε όλη την ΕΕ. Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: Η ΕΕ, η νέα ΚΑΠ, η ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική, που προκαλούν προβλήματα σε όλη την ΕΕ και στην Ελλάδα. Μάλιστα, στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ η επίτροπος Γεωργίας δε δέχτηκε να αλλάξει τίποτα για να βελτιωθεί η κατάσταση έστω και λίγο για τους αγελαδοτρόφους...

.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: