Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

«Βάλτε χέρι στους μισθούς» (Τίτλος στην πρώτη σελίδα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας).
«Πάγωμα μισθών και αυξήσεις φόρων» (Τίτλος στην πρώτη σελίδα του Βήματος της Κυριακής).
«Πέντε έτη ζωής έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία». (Τίτλος στην πρώτη σελίδα της Καθημερινής).
«Μετά το Μάιο δεν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις». (Τίτλος στην πρώτη σελίδα του Έθνους της Κυριακής).
«Έσπασε όλα τα ρεκόρ η πτώση των μετοχών». (Κύριος τίτλος στο οικονομικό ένθετο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας).
«Ντόμινο από λουκέτα στην αγορά». (Τίτλος στην πρώτη σελίδα του οικονομικού ένθετου της Κυριακάτικης Καθημερινής).
«Οι μετοχικές απώλειες ξεπέρασαν την κρίση του '29». (Τίτλος απ΄την πρώτη σελίδα του οικονομικού ένθετου του Βήματος της Κυριακής).

Σχόλιο: Τι περιμένεις ρε φίλε; Πότε θα αρχίσεις να βγάζεις συμπεράσματα;

«Εκατομμύρια δανειολήπτες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν (…) μόνο μια "δημογραφική ομάδα" παραμένει συνεπής προς τους οφειλέτες της στις ΗΠΑ: οι νεκροί (…) εταιρείας DCM Services (…) τηλεφωνούν καθημερινά στους συγγενείς πολιτών που προσφάτως αποχώρησαν από τα εγκόσμια (…) να ρυθμίσουν τα χρέη, την πιστωτική κάρτα του αγαπημένου τους που απεβίωσε (...) Οι υπάλληλοι αυτών των εταιρειών μάς λένε ότι οι ζωντανοί είναι τόσο χρεωμένοι και τόσο φοβισμένοι που πλέον δεν αντιδρούν και πληρώνουν ό,τι τους έχει ζητηθεί. Η βιομηχανία συλλογής χρεών από νεκρούς, επεκτείνεται συνεχώς (...) "Θέλουμε οι νεκροί να αναπαυθούν εν ειρήνη, γνωρίζοντας ότι οι υποχρεώσεις τους έχουν καλυφθεί" εξηγεί ο Κόκλιν Γκίνσμπεργκ, στέλεχος εταιρείας συλλογής χρεών» (ο David Streitfeld στους "The New York Times" / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Σχόλιο: Άντε να δούμε τι άλλο θα σκεφτούν τα κοράκια του καπιταλισμού να μας πάρουν, μέχρι «να τα πάρει ο κόσμος στο κρανίο» και να σπρώξει την ιστορία στο επόμενο αναπόφευκτο βήμα της, και την κοινωνία στην απελευθέρωση απ΄ αυτή τη βαρβαρότητα που λέγεται καπιταλισμός.

Του Πάνου Μαραγκού στο ΕΘΝΟΣ


«πραγματικό «πόλεμο» που γίνεται τα βράδια στις παραλίες της περιοχής, με «λάφυρο» τις βάρκες των μεταναστών (…) Μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τη βάρκα (...) μέσα στις βάρκες τους προσεγγίζουν τα φουσκωτά στα οποία επιβαίνουν οι μετανάστες και τους ρυμουλκούν μέχρι την ακτή ή ακόμη και τους ρίχνουν στη θάλασσα λίγα μέτρα πριν την ακτή για να προλάβουν να την πάρουν πριν από άλλους που παραφυλάνε εκεί (…) Οι λιμενικές αρχές έχουν ήδη κάνει τέσσερις συλλήψεις κατοίκων στο βόρειο τμήμα του νησιού, που κατηγορούνται ότι έκλεψαν βάρκες μεταναστών». (Της Πέλλης Γιακουμή απ΄ το ΕΜΠΡΟΣ)


Σχόλιο: Τώρα που το λέτε κάτι έχουμε ακούσει κι εμείς. Αλλά είχε κι άλλο ένα πρωταγωνιστή το έργο, όπως μας το είπαν. Το εμπόριο των εξωλέμβιων μηχανών ποιος το κάνει;



«Εκατό βουλευτές της Ν.Δ., ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Γιάννης Γιαννέλλης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούν τη στήριξη της κτηνοτροφίας και των κτηνοτρόφων της χώρας μας».(Η είδηση στο ΕΜΠΡΟΣ).

Σχόλιο: Ψηφίζουν πρώτα ότι τους λέει η ΕΕ κι η ΚΑΠ στην κατεύθυνση του ξεκληρίσματος της αγροτιάς κι ύστερα κλαίνε. «Κάψι μι Γιάνν κι βάλι μύξα να γιάν»… δηλαδή.


«Ξέσπασμα Γιαζιτζόγλου κατά υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης (…) Kανένα ενδιαφέρον για τους αγρότες της Λέσβου (…) Θα πρέπει να βγάλουν την ταμπέλα που γράφει Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να την αντικαταστήσουν με μια νέα που θα γράφει "Γραφείο κηδειών της αγροτιάς" (…) Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί πλέον με όλα τα προβλήματα είναι άνευ προηγουμένου, ενώ το Υπουργείο δεν ενδιαφέρεται για τίποτα έχοντας εγκαταλείψει τον ελαιοπαραγωγό και τον κτηνοτρόφο στην τύχη του» (Ρεπορτάζ στα Αιολικά Νέα)

Σχόλιο: Ο πρόεδρος θυμήθηκε ότι είναι πρόεδρος. Και μέχρι τις εκλογές - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - αναμένεται να αγανακτήσει περισσότερο. Μέχρι και χαρακίρι, αυτοπυρπολισμό και τέτοια δηλαδή.




Από τη στήλη: "Από Τρίτη σε Τρίτη", Νέο Εμπρός


....

Δεν υπάρχουν σχόλια: