Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

RED BLOGGERS

Είναι γνωστό βέβαια ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, και στη χώρα μας τα μέσα παραγωγής ανήκουν στους ιδιώτες. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μέσα που άπτονται στις Νέες Τεχνολογίες. Μια από αυτές είναι το λεγόμενο Διαδίκτυο. Δε θα μπορούσε, είπαμε προς το παρόν, να ξεφύγει από την «πεπατημένη» της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης, είτε αυτά είναι έντυπα, είτε ηλεκτρονικά. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι εμείς δε θα προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να τα εκμεταλλευτούμε για να προβάλλουμε τις δικές μας απόψεις.
Δε θα περιμένουμε την πτώση του καπιταλισμού και μέχρι τότε να αποφεύγουμε να τα χρησιμοποιούμε - όσο φυσικά μας επιτρέπουν ή τους αφήνουμε να μας επιτρέπουν οι κάθε λογής καπιταλιστές - ιδιοκτήτες τους (…)
Έτσι και οι Red Bloggers - οι Κόκκινοι Μπλόγκερς - χρησιμοποιούν το εργαλείο που λέγεται διαδίκτυο ως Μετερίζι Αγώνων έχοντας πάντα στο νου και την καρδιά τη συλλογική δράση του Κόμματος….

Απόσπασμα από επιστολή που στάλθηκε στον Ριζοσπάστη στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου για το 18o Συνέδριο και δημοσιεύτηκε στις 14/01/2008.


Οι Red Bloggers, όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται και στην πιο πάνω επιστολή, αποτελούν τη φωνή των φίλων και οπαδών του ΚΚΕ αλά… internet. Μέσα από τα καλαίσθητα ιστολόγιά τους (blogs) προβάλλουν τις απόψεις τους, σχολιάζουν την επικαιρότητα και δημοσιοποιούν ανακοινώσεις και ενέργειες του Κόμματος που τα αστικά ΜΜΕ (ιντερνετικά και μη) επιμελώς αποκρύπτουν. Με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν και πολλές φορές σε βάρος του ελεύθερου χρόνου τους, βροντοφωνάζουν στο διαδίκτυο ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτόςΟ Σοσιαλισμός.

Όπως είναι φυσικό, μιας και είναι θέμα εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες, πρωτοπόρα σε αυτή την προσπάθεια είναι η νεολαία και από κοντά ακολουθούν και οι «παλαιότεροι». Red Bloggers "εκπέμπουν" από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, από την Κρήτη και τη Ρόδο μέχρι την Ξάνθη και τον Έβρο και από το νησί μας μέχρι και την Σκανδιναβία!

Χάρη στις γνώσεις των περισσότερο μυημένων, στο ιστολόγιο καθενός από τους Κόκκινους Μπλόγκερς εμφανίζονται τα άρθρα και οι δημοσιεύσεις των υπολοίπων και έτσι κάθε χρήστης μπορεί να ενημερώνεται άμεσα για το τι γράφουν οι σύντροφοι του. Επίσης είναι δυνατός ο σχολιασμός των απόψεων με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται πολλές φορές ένας γόνιμος διάλογος, μεταξύ των αυτών (φίλων ή και "αντιπάλων") που επισκέπτονται κάποιο από τα Red Blogs χωρίς βέβαια να απουσιάζουν και οι επιτήδειοι.

Εικόνα από δημοσιεύσεις των Red Bloggers (πατώντας στον τίτλο κάθε ανάρτησης μπορεί κανείς να διαβάσει όλο το άρθρο)

Μια από τις πιο πρόσφατες «κατακτήσεις» τους είναι και η δημιουργία του ιντερνετικού ραδιόφωνου το οποίο ακούει στο όνομα "Red Webolution" και δημιουργήθηκε χάρη στις προσπάθειες των Μπλόγκερ Apatris από τη Ρόδο (http://weblog.apatris.gr) και Rocean από την Ξάνθη (http://www.error.gr). Στόχος των εκπομπών αυτών είναι ο σχολιασμός της επικαιρότητας και όχι μόνο, μέσα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων όλων των Red Bloggers. Μέχρι στιγμής, και έπεται συνέχεια, οι δύο προαναφερόμενοι μαζί με τον μπλόγκερ Γιάννη από τα Χανιά (http://radiocollectiva.blogspot.com), «συναντώνται» ραδιοφωνικά ο καθένας από την περιοχή που βρίσκεται, αξιοποιώντας την τεχνολογία που προσφέρεται στο internet. Τα τρία πρώτα μαγνητοφωνημένα επεισόδια του "Red Webolution" μπορείτε να τα ακούσετε από την διεύθυνση www.redblogs.gr η οποία αποτελεί και αυτή δημιούργημα των εκ Ξάνθης και Ρόδου ορμώμενων Red Bloggers που σας αναφέραμε προηγουμένως (αναμφισβήτητα πολύ προκομμένα αυτά τα συντρόφια!).


Η αρχική ιστοσελίδα του www.redblogs.gr

Τα Red Blogs μπορείτε θα τα βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο google αλλά εάν θέλετε να δείτε και να διαβάσετε συνοπτικά τι γράφουν, μπορείτε να πληκτρολογήστε: http://www.google.com/reader/shared/user/11152029259500274427/label/Red%20Blogs ή
http://laokratia-redblogs.blogspot.com/2007/11/red-blogs.html.

Η Ιστοσελίδα www.redblogs.gr αναγγέλλει το 2o επεισόδιο του Radio Webolution

Φυσικά, εβδομαδιαία "ανταπόκριση" καθώς και παρουσίαση για κάθε Red Blog θα έχετε και από αυτή εδώ τη στήλη.

αναδημοσίευση από: Νέο Εμπρός, 26/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: